Lisabon

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:7 dana, avion
 • Datum polaska:2. April
 • Noćenja i smeštaj:6 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Lisabon, Kaškaiš, Sintra, Porto, Eštoril
 • Cena:Od 595 €

Media

Lisabon
Download attachments:
 

7 DANA AVIONOM / 6 NOĆENJA 
2. – 8. APRIL 2018. - Uskršnje putovanje
LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ- PORTO

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.

Program putovanja:

1. DAN  (Ponedeljak, 2. April)   BEOGRAD – BUDIMPEŠTA - LISABON     Polazak ka Budimpešti mini busom iz Beograda u jutarnjim satima. Transfer do međunarodnog aeroidroma “Ferenz List” u Budimpešti, potom prijava za let kompanije “Tap Portugal” TP1315. Let u 16.10h za LISABON.  Po dolasku (sletanje u 19h po lokalnom vremenu), transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. DAN        LISABON               Doručak. U 9h polazak grupe na panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, Alfama - odakle se pruža veličanstven pogled na grad, panoramski pogled na tvrđavu Sv. Đorđa, crkva Svetog Antuna i katedrala Se. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN         SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ/EŠTORIL (panorama)         Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa polaskom iz hotela u 8.30h. Odlazak do malog, slikovitog grada SINTRE. Zbog svoje specifične mikroklime, Sintra je vekovima bila letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20. veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15. veka. Nakon obilaska Sintre, odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DA ROKA, čije su geografske koordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka KAŠKAIŠU, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon uz usputni panoramski osvrt na mondenski EŠTORIL. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

4. DAN    BATALJA – NAZARE - OBIDOŠ   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazaka na celodnevni, fakultativni izlet. Odlazak do BATALJE u kojoj će se posetiti remek-delo portugalske gotike – manastir Svete Marije od Pobede. Nastavak putovanja do malog mestašca NAZARE. Ovo nekada ribarsko naselje sa barkama obojenim u jarke boje, danas je poznato po sjajnim peščanim plažama. Odlazak u obližnji OBIDOŠ, srednjovekovni biser Portugalije, grad koji je u potpunosti okružen srednjovekovnim zidinama. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “venčani grad poklon”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN    LISABON-PORTO-LISABON     Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do drugog po veličini grada u Portugalu, Porto. Panoramsko razgledanje grada, Katedrala iz XII i XIII veka, 75 metara visoka Klerigoš kula, Trg Umberta Delgada, panorama železničke stanice ''Sao Bento'', predstavnika francuske renesanse. Panorama Berze podignute na mestu nekadašnjeg manastira posvećenog svetom Francisku. Šetnja Ribeirom, istorijskom četvrti na obali reke Douro, koja se nalazi na listi svetske kulturne baštine. Slobodno vreme. Kasni povratak u Lisabon. Noćenje.

6. DAN   LISABON Doručak. Odlazak u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u neki od čuvenih Fado lokala u starom delu Lisabona. Noćenje.

7. DAN  (Nedelja, 8. April)   LISABON – BUDIMPEŠTA - BEOGRAD    Doručak i napuštanje soba. Transfer do aerodroma i prijava za let za Budimpeštu TP1312. Let u 10.55h. Sletanje u Budimpeštu u 15.25h. Transfer mini busom do BEOGRADA. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Navedena cena ne uključuje:

 • Aerodromske takse koje u trenutku objavljivanja programa ukupno iznose 184 € (podložno promeni) – takse se plaćaju u agenciji pre putovanja!
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska taksa: 6 € po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je potrebno takođe obaviti u agenciji pre putovanja. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)

-      Izlet Sintra – Kabo da Roka – Kaškaiš – Eštoril – 40 € (doplata za ulaznicu za palatu Pena – 17 €)

-      Izlet Batalja (sa ulaznicom za samostan) – Nazare – Obidoš – 60 €

-      Izlet Porto - 90 €

-      Fado veče sa večerom i folklornim programom – 50 € (prevoz, program i večera)

595 €

Navedena cena uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Budimpešta-Lisabon-Budimpešta
 • Transfer mini busom na relaciji Beograd-Budimpešta-Beograd
 • Transfere na relaciji aerodrom u Lisabonu – hotel - aerodrom
 • 6 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Lisabonu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge našeg predstavnika na srpskom jeziku
 • Obilazak Lisabona prema programu
 • organizacione troškove

Doplata za jednokrevetnu sobu je 295 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, aerodromske takse se uplaćuju u gotovini 15 dana pre polaska na putovanje, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, aerodromske takse se uplaćuju u gotovini 15 dana pre polaska na putovanje , a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto sastanka na aerodromu „Nikola Tesla u Beogradu! ODMAH, PRILIKOM PRIJAVE NEOPHODNO JE DOSTAVLJANJE KOPIJE PRVE STRANE PASOŠA!

OPIS HOTELA:

HOTEL „IBIS Lisboa Parque Das Nacões“*** Lisabon

www.accorhotels.com/gb/hotel-8501-ibis-lisboa-parque-das-nacoes/index.shtml

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 25 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318  „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 2 od 31.01.2018.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input