Krakov (2 noći)

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:9. Mart, 13. April, 28. April, 18. Maj
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel ***
 • Obilasci:Krakov, Velička, Aušvic...
 • Cena:od 85 €

Media

Krakov (2 noći)

 

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
USKORO!
KRAKOV – VROCLAV – AUŠVIC - VIELIČKA

Magični studentski centar Evrope i nekadašnja prestonica Poljske, jedna je od najatraktivnijih destinacija Evrope među mlađom populacijom. Najuticajni kralj u istoriji Poljske, Kazimjež III Veliki, osnovao je Krakovsku akademiju, sadašnji Jegelonjski Univerzitet, jedan od najstarijih u Evropi, kao i grad koji je dobio ime po njemu – Kazimjež, deo današnjeg Krakova. Krajem XV veka su ga naseljavali Jevreji, kad su bili proterani iz zapadnog dela Starog grada. Bio je to glavni kulturni i duhovni centar Jevreja. Sada se tu nalaze Etnografski muzej-najstariji u Poljskoj, najstarija sinagoga u Poljskoj i nekolicina drugih sinagoga, koje predstavljaju najstarije spomenike jevrejske sakralne arhitekture. I dalje u Krakovu postoji Jevrejska četvrt u kojoj možete prošetati uskim ulicama i izaći na Most ljubavi. Od XI do XVI veka Krakov je bio prestonica Poljske. U njemu se nalazio Kraljevski dvor u kome su kraljevi krunisani. Inače, XVI vek proglašen je "Zlatnim vekom Poljske". Već jedan vek kasnije, prestonica postaje Varšava je bila bila Stokholmu, gde se nalazio presto kralja Zigmunda III Vaza.

Program putovanja:

1. DAN     BEOGRAD / NOVI SAD / SUBOTICA...   Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 18.30h. Polazak autobusa u 19.00h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Polazak iz Novog Sada u 20.00h (parking kod lokomotive). Noćna vožnja teritorijom Srbije, Mađarske i Slovačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2. DAN        KRAKOV      Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc… Smeštaj u hotelu. Slobodno popodne. Noćenje.

3. DAN      KRAKOV - VROCLAV    Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Vroclav – grad smešten na obalama reke Odre, takozvani “grad patuljaka” (na svakom koraku nailazite na sitne skulpturice patuljaka kojih ima ukupno 40 razbacanih po čitavom gradu), koji očarava svojom fascinantnom arhitekturom (stare renovirane zgrade okrečene raznim bojama) i bogatim društvenim životom… Povratak u Krakov. Noćenje.

4. DAN      AUŠVIC/BIRKENAU – VIELIČKA                 Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno prepodne ili fakultativni izlet za Aušvic. Odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov u ranim popodnevnim satima. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz XII veka, poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv.Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim satima. Noćna vožnja.

5. DAN     Dolazak u Suboticu, Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

Hotel 3*** van centra

CENA ARANŽMANA

Hotel 3*** u centru

USKORO
USKORO USKORO

Navedena cena obuhvata:
 • prevoz turističkim autobusom visoke klase sa kompletnom opremom (klima, audio-video)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u centru ili van centra Krakova, po izboru
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • Obilaske prema programu uz tumačenja vodiča
 • usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

Navedena cena ne obuhvata:

 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.)
 • Fakultativne izlete: (minimum 25 prijavljenih; obavezna prijava u agenciji; plaćanje na licu mesta)

-         Vroclav 30 €

-         Aušvic 25 €

-         Rudnik soli Vielička 30 €

Popusti i doplate:

 • treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem ima popust – 5%
 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust – 20€
 • putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust – 60€
 • doplata za 1/1 sobu – 70€

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTELI U CENTRU:

Hotel Wyspianski 3* www.hotel-wyspianski.pl Hotel se nalazi u samom centru Krakova. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo, TV, telefon. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak buffet – samoposluživanje).

Hotel Chopin 3* http://www.vi-hotels.com/en/chopin-cracow/ Hotel se nalazi na oko 2km od starog centra. Svaka soba poseduje kupatilo, fen,TV. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak buffet – samoposluživanje).

HOTELI VAN CENTRA:

Hotel Junior2 3* http://www.hoteljunior2.pl Hotel se nalazi na oko 9km od centra grada. Svaka soba poseduje kupatilo, TV. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak buffet – samoposluživanje).

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.