Sardinija i Korzika

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:8 dana, Autobusom i Feribotom
 • Datum polaska:26. April
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hoteli 2/3* + 2 noći feribot
 • Obilasci:Livorno, Algero, Kastelsardo, Kaljari, Bonifačio, Porto Ćervo, Ajačio, Korte
 • Cena:Od 279 € Specijalna cena do popune mesta!

Media

Sardinija i Korzika
Download attachments:

8 DANA AUTOBUSOM I FERIBOTOM / 3 + 2 NOĆENJA
26. APRIL – 3. MAJ 2019. – Uskršnji i Prvomajski praznici
LIVORNO – ALGERO – KASTELSARDO – KALJARI – PORTO ĆERVO - BONIFAČIO – AJAČIO – KORTE

Vreme je da za Vas uradite nešto posebno... Da se obogatite lepim predelima i sjajnim pričama... Ovo putovanje je za prave sladokusce... Ispunjeno je lepim pričama, fantastičnim predelima, dobrim vinima... Vodimo Vas na ostrvo uspomena koje i danas čuva tajne u svojoj unutrašnjosti... Tajne misteriozne civilizacije Nuraga, ponos drevnih Sarda koji će uvek reći da nisu Italijani... Ostrvo pripada Italiji, ali je u svemu drugačije od kulture kopna... Algero je grad u kojem još uvek govore Katalonskim jezikom. To je prestonica skupocenih korala... Kastelsardo oduzima dah svojom lepotom, a noću šetati njegovim ulicama pod specijalnom dekorativnom rasvetom, znači zaroniti u sasvim drugačiji svet ispunjen ushićenjima... Kaljari je prava prestonica, živa luka sa mirisom mora... Grad specifičnih prostora i sjajnih vidikovaca... Porto Ćervo je ekskluzivno letovalište na čuvenoj Smaragdnoj obali… A onda sledi odlazak na Korziku! Dok feribot bude prilazio ovom Francuskom ostrvu, oduzeće Vam dah pogled na utvrđeni grad Bonifaćio i panorama 70 m visokih klifova koji se okomito survavaju u more... Zaista prizor za sećanje! Na Korzici ćemo posetiti i njen prelepi glavni grad Ajačio sa čudesnim mediteranskim duhom. Potom ćemo posetiti živopisni gradić Korte koji predstavlja istorijsku prestonicu Korzike. Na kraju putešestvija čeka nas Đenova, najveća luka Italije. Putovanje za sećanje!

Program putovanja:

1. dan (Petak 26. April) Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u kasnim večernjim/noćnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Subota 27. April)   LIVORNO   Dolazak u LIVORNO u popodnevnim satima. Organizovana šetnja gradom uz razgledanje: Katedrala, Piazza Grande, Nova tvrđava i kvart Mala Venecija,... Slobodno vreme za odmor, šetnju, uživanje... U 19 h polazak ka luci ukrcaja na feribot. Nakon prolaska neophodne procedure sledi ukrcavanje na feribot. Za one koji su odabrali tu opciju, sledi smeštaj u kabine. Isplovljavanje feribota oko 20h. Noćna plovidba. Tirenskim morem kraj ostrva Elba, Tirenskog arhipelaga i Korzike...
3. dan (Nedelja 28. April)        ALGERO – KASTELSARDO     Dolazak na Sardiniju u jutarnjim satima (oko 7h). Iskrcavanje sa feribota i nastavak putovanja autobusom. Odlazak do srednjovekovnog gradića ALGERO. Algero je po mnogima najlepši grad na Sardiniji, i jedini grad na ostrvu u kojem se još uvek koristi katalonski jezik. Slobodno vreme u glavnoj ulici Karlo Alberto, uz uživanje u trgovinama sa nakitom od skupocenih korala… Odlazak iz Algera oko 14h. Smeštaj u hotel u KASTELSARDU posle 16h. Odmor. Slobodno vreme za individualno uživanje u šetnji do starog grada. Noćenje.
4. dan (Ponedeljak 29. April)     KASTELSARDO – KALJARI     Doručak. Slobodno vreme ili polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet do Sardske prestonice KALJARIJA. Putovanje središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku, kraći obilazak grada uz razgledanje: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom; trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Polazak ka hotelu u 18h. Povratak do 22h. Noćenje.
5. dan (Utorak 30. April)    SANTA TEREZA - PORTO ĆERVO – KORZIKA/BONIFAČIO - AJAČIO     Doručak. Odjava iz hotela i polazak do 8.15h. Odlazak do malog sardskog letovališta i luke SANTA TEREZA GALURA. Slobodno vreme, ili fakultativni odlazak do ekskluzivnog turističkog naselja PORTO ĆERVO koje predstavlja sedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Slobodno vreme. Odlazak do Santa Tereze i ukrcavanje u 15h na feribot za Korziku. Plovidba preko moreuza Bonifačio u trajanju od oko 50 minuta. Dolazak u BONIFAČIO, jedan od najlepših gradova Korzike pozicioniran na visokim klifovima koji se strmo spuštaju u more. Šetnja do utvrđenog Gornjeg grada koji se nalazi na okomitim liticama iznad zaliva i luke. Slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu Gornjeg grada i Starog grada koji se nalazi uz luku. Polazak iz Bonifačija ka Ajačiju oko 19h. Dolazak u AJAČIO, korzikansku prestonicu oko 22h. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.
6. dan (Sreda 1. Maj)   AJAČIO – KORTE - BASTIJA     Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Kraći organizovani obilazak Ajačija uz šetnju i razgledanje: Citadela, Napoleonova promenada, trg Maršala Foša, Gradska kuća, Napoleonova rodna kuća. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju i uživanje u pravom mediteranskom duhu grada. Odlazak iz Ajačija u 12h. Putovanje do nekadašnje, istorijske, prestonice Korzike, KORTEA. Po dolasku sledi kraći obilazak grada i slobodno vreme. Odlazak u BASTIJU. Ukrcavanje na feribot oko 19.30h. Smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Ligurijskim morem.
7. dan (Četvrtak 2. Maj)   ĐENOVA     Uplovljavanje u luku ĐENOVE u jutarnjim satima. Iskrcavanje. Tročasovni boravak u gradu. Kraće organizovano razgledanje: trg Ferari sa bronzanom fontanom, Porta Soprana, Kolumbova kuća, katedrala San Lorenco, Duždeva palata,… Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Srbiji. Putovanje preko severne Italije… Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske…
8. dan (Petak 3. Maj)   Povratak u Novi Sad/Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

309 €

279 €

umesto 70 €

samo 60 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • prevoz feribotima na relaciji Livorno – Sardinija, Sardinija-Korzika, Korzika-Đenova
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Kastelsardu
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 2** u regiji Ajačija na Korzici
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • obilaske Livorna, Algera, Bonifačija, Ajačija, Kortea prema programu
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje i predviđene izlete:

 • Izlet do Kaljarija prema programu putovanja
 • Izlet do Porto Ćerva / Smaragdne obale prema programu putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din.)
 • Doplata za smeštaj u kabinu na feribotu tokom noćnih plovidbi Livorno – Sardinija + Korzika – Đenova SMEŠTAJ U DVOKREVETNOJ KABINI PO OSOBI 95 € ZA OBA NOĆENJA // SMEŠTAJ U ČETVOROKREVETNOJ KABINI PO OSOBI 50 € PO OSOBI ZA OBA NOĆENJA – OBAVEZNA REZERVACIJA I PLAĆANJE U AGENCIJI 15 DANA PRE PUTOVANJA! SVAKAKO PREPORUČUJEMO!!! 1/4 KABINE IMAJU 2 LEŽAJA NA SPRAT!!! AGENCIJA MOŽE DA ASISTIRA U SPAJANJU ZA KABINE!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 75 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu: 120 €
 • OBAVEZNA DOPLATA za gradske turističke takse u ukupnom iznosu od 11,4 € - PLAĆANJE U AGENCIJI!
 • OBAVEZNA DOPLATA ZA LUČKE TAKSE (Livorno, Sardinija, Korzika, Đenova) u ukupnom iznosu od 65,4 € po osobi. Takse se plaćaju u agenciji 15 dana pre putovanja! Cena taksi je data sa datumom pravljenja programa, i podložna je promeni.

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet do Kaljarija sa navedenim obilascima – 40 €
 • Izlet do Smaragdne obale sa posetom Porto Ćervu – 30 €

DOPLATA ZA ORGANIZOVANI PREVOZ IZ UŽICA, POŽEGE, ČAČKA, LAZAREVCA, KRAGUJEVCA: 20 € (minimum 4 osobe; ograničen broj!)

USLOVI PLAĆANJA:PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije+lučke takse, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije + lučke takse, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2019.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana + lučke takse, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS SMEŠTAJA: agencija će na web sajtu 7 dana pre polaska na putovanje objaviti imena hotela!

HOTEL „ROSA DEI VENTI“ 3*** Kastelsardo/Sardinija http://www.hotelrosadeiventi.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u lepom letovalištu Lu Banju koje pripada srednjovekovnom gradu Kastelsardo od čijeg je istorijskog centra udaljen oko 3,5km. Hotel poseduje standardni sadržaj u vidu lobija sa dnevnim boravkom, recepcije otvorene 24 sata, restorana/salona za doručak (kontinentalni, slab i jednoličan doručak)... Sve sobe su 1/2 ili 1/2+1 (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija što ugrožava komfor treće osobe). Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon.

HOTEL 2** Ajačioskroman „budžet“ hotel u regiji grada. Poseduje recepciju, mali lobi, aperitiv bar i salon za doručak (doručak je kontinentalni, slab, i sastoji se od kroasana i kafe). Sobe su veoma male, slabo opremljene. Sve sobe poseduju kupatilo (malo, bez tuš kabine, samo sa odvodom) .

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input