Zemlje Beneluksa, Prolećno putovanje

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:8 dana, autobus
 • Datum polaska:31. Mart
 • Noćenja i smeštaj:5 noćenja, Hoteli 2**
 • Obilasci:Frankfurt, Luksemburg, Amsterdam, Roterdam, Hag, Brisel, Volendam
 • Cena:Od 329 €

Media

Zemlje Beneluksa, Prolećno putovanje
Download attachments:

8 DANA AUTOBUSOM / 5 NOĆENJA
31. MART – 7. APRIL 2018.
Frankfurt – Luksemburg – Amsterdam – Hag – Ševeningen – Roterdam – Zanse Šans – Marken – Volendam - Brisel

Vodimo Vas na sasvim posebno putešestvije ka prelepim zemljama Beneluksa… Prva stanica na našem putu je Frankfurt na Majni, stari grad sa izuzetnim istorijskim centrom... Dalje nas očekuje Veliko Vojvodstvo Luksemburg, jedna od najbogatijih zemalja na svetu... Sjajan gotski ambijent sa raskošnim palatama... Naš cilj je „grad greha“ Amsterdam... Grad koji svako barem jednom u životu mora videti, ali i doživeti... U ovom gradu svakako morate pokušati da se uživite u ambijente, da osetite mirise slikarskih boja čuvenih flamanskih i holandskih majstora, da oslušnete noćni život na Leidesplanu, da prokrstarite gradskim kanalima... Za dame je neizostavno da pogledaju dijamante u nekom od svetskih centara za brušenje i prodaju ovih vrednih kamenčića... Za gospodu preporučujemo da osete ukus pravog holandskog, vrhunskog piva u nekom od lokalnih pabova, ili u jedinstvenom muzeju piva fabrike „Hajneken“... Holandija, ili ispravnije Nizozemska, mora da se doživi u celosti... Klompe, sir, nacionalna nošnja, vetrenjače... Sve su to sinonimi za ovu malu, ali bogatu i veoma ponosnu zemlju... Zemlju koja se vekovima bori protiv mora i koja dokazuje do koje visine dosežu ljudske mogućnosti... Tokom izleta na obalu uživaćemo u mirisima tulipana na poljima Bolenstreka gde se nalazi i jedinstvena berza cveća, i naravno u prelepim ambijentima holandske prestonice Den Haga i čuvenog letovališta Skeveningen. A tokom izleta koji nazvasmo „vetrenjače, klompe i sir“ upoznaćemo onu pravu Holandiju o kojoj svi toliko maštamo. Na kraju putešestvija očekuje nas ponosna Belgija... U Briselu ćemo biti očarani lepotom velelepnog Grand Placa... Tu ćemo uživati u ukusima skupocene belgijske čokolade, a ako poželite pravi suvenir iz Belgije, preporučujemo Vam da kupite skupocenu i jedinstvenu belgijsku čipku..

Program putovanja:
1. dan (Subota 31. Mart)     Polazak iz mesta boravka u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Nedelja 1. April)   FRANKFURT  Prepodnevna vožnja preko Bavarske. Dolazak u FRANKFURT NA MAJNI u popodnevnim časovima. Po dolasku sledi kraće upoznavanje sa gradom, slobodno vreme i smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan (Ponedeljak 2. April)        FRANKFURT - LUKSEMBURG - AMSTERDAM     Doručak. Odlazak iz hotela u 8h. Putovanje do Velikog Vojvodstva LUKSEMBURG. Poseta istoimenom glavnom gradu. Tročasovno zadržavanje. Kraće razgledanje istorijskog centra grada: Bogorodičina crkva Notr Dam, Gradska kuća, Rezidencija Velikog vojvode, Oružana palata, ratni spomenik „Gëlle Fra“, Adolfov most. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Holandiji. Putovanje preko Belgije (Liež). Dolazak u AMSTERDAM, “Grad greha”, u večernjim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.
4. dan (Utorak 3. April)   AMSTERDAM    Doručak. Prepodnevni panoramski obilazak grada uz razgledanje: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, Nova crkva (Niuewe Kerk) – krunska crkva holandskih kraljeva, kanali, mostovi, najuža kuća u ulici Singel, plutajuća pagoda, Kula suza,… Slobodno vreme u distriktu Crvenih svetala… Fakultativno: krstarenje rekom Amstel uz razgledanje: Kanal Kajzer, Prinsengraht, kuća Ane Frank, luka Amsterdama,... Slobodno vreme u trgovačkoj ulici Kalverstrat ili za posete gradskim muzejima. Preporučujemo Rijksmuzeum – Nacionalni muzej sa sjajnom kolekcijom holandskih i flamanskih slikara (Rubens, Rembrant, Van Dajk,...), kuća Ane Frank (čuvena jevrejska devojčica koja je ostavila potresno svedočanstvo o okupaciji Amsterdama tokom Drugog svetskog rata), Muzej Hajnekena – muzej piva sa pivnicom, Muzej Van Goga, Muzej Madam Tiso – voštane figure... Noćenje.
5. dan (Sreda 4. April)   ROTERDAM – HAG – ŠEVENINGEN     Doručak. Celodnevni izlet. Polazak ka holandskoj prestonici, Hagu. Putovanje kroz oblast poznatu po uzgajanju cveća... Nepregledna polja tulipana u oblasti Bolenstreka predstavljaju jedan od najvoljenijih i najpoznatijih simbola Holandije. U ovoj oblasti se nalazi preko 800 cvećara koje su formirale jedinstvenu berzu cveća na svetu. Usputna poseta ROTERDAMU, industrijskom gradu i jednoj od najvećih luka na svetu. Panoramski obilazak uz razgledanje čuvenih kubičnih kuća koje predstavljaju remek-delo savremene arhitekture. Dolazak u DEN HAG u ranim popodnevnim satima. Obilazak istorijskog centra grada koji predstavlja sedište holandske vlade: Binenhof – palata Parlamenta, Galerija slika Maurichojs, Palata Mira – sedište Međunarodnog suda pravde... Slobodno vreme. Odlazak do letovališta na Severnom moru ŠEVENINGEN. Kraći boravak u centru ovog letovališta koje karakteriše promenada duga 3 km i mol koji 400 m zalazi u more. U središtu se nalazi nekadašnja banjska secesiona zgrada u kojoj se danas nalazi luksuzni hotel. Povratak u Amsterdam. Noćenje.
6. dan (Četvrtak 5. April)   ZANSE ŠANS – MARKEN – VOLENDAM     Doručak. Polazak u 9.30h na poludnevni fakultativni izlet sa nazivom „Vetrenjače, klompe i sir“. Odlazak do parka vetrenjači ZANSE ŠANS u kojem se nalazi desetak očuvanih vetrenjača koje su sve aktivne i danas. Poseta jednoj od vetrenjača uz prezentaciju rada i naravno tradicije. Kraće slobodno vreme za šetnju parkom. Nastavak putovanja do malog seoca MARKEN koje se nalazi na istoimenom poluostrvu. Poseta maloj radionici klompi uz sjajnu prezentaciju izrade holandske nacionalne obuće i naravno uz mogućnost kupovine autentičnih klompi. Odlazak u obližnji VOLENDAM u kojem će se posetiti mala fabrika sira uz prezentaciju i naravno mogućnost kupovine najkvalitetnijih vrsta holandskog sira. U živopisnom lučkom Volendamu ćemo posetiti i malu pekaru čuvenih biskvita uz prezentaciju pravljenja ove čuvene poslastice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Amsterdam. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
7. dan (Petak 6. April)    AMSTERDAM – BRISEL          Doručak. Odlazak iz hotela u 8h. Putovanje do BRISELA (dolazak oko 11.30h).  Panoramski obilazak belgijske prestonice i prestonice Evrope. Razgledanje: Atomium, park Laeken, četvrt muzeja, Eterbek, EU distrikt. Šetnja centrom grada uz razgledanje: Grand Plac – veličanstveni glavni trg, jedan od najspektakularnijih prostora Evrope, Katedrala Sv. Mihovila i Gudule, Gradska kuća, Maneken Pis – simbol grada, Berza, teatar La Monaj... Slobodno vreme u centru za uživanje u gradskom ambijentu, degustaciji belgijskih piva, peciva i čuvene čokolade ili kupovinu skupocene belgijske čipke... Polazak iz Brisela ka Srbiji u 22h. Noćna vožnja preko Nemačke, Austrije, Mađarske...
8. dan (Subota 7. April)      Dolazak u Novi Sad/Beograd u večernjim satima (posle 22h). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

329 €

umesto 90 €  samo 70 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 5noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelima sa 2** (1 noćenje u okolini Frankfurta + 4 noćenja u okolini Amsterdama)
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem)
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • obilaske Frankfurta, Luksemburga, Amsterdama i Brisela prema programu

Navedena cena ne uključuje:

 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8 € u din.)
 • Krstarenje kanalima u Amsterdamu – 15 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta)
 • Poseta brusionici dijamanata u Amsterdamu – 10 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta

Navedeni paket izleta uključuje:

 • Izlet Roterdam-Hag-Ševeningen
 • Izlet „Vetrenjače, klompe i sir“; Zanse Šans – Marken – Volendam sa pripadajućim ulaznicama

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Izlet Roterdam-Hag-Ševeningen – 45 €
 • Izlet „Vetrenjače, klompe i sir“; Zanse Šans – Marken – Volendam sa pripadajućim ulaznicama – 45 €

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 125 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu: 120 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 5 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2017.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTELI 2** u Frankfurtu i Amsterdamu

Naše goste uglavnom smeštamo u hotele klase „Ibis“, odnosno u neki od hotela iz grupacije „Accor“. Hoteli su locirani van centra grada, do 20 km od grada i standardne su kategorije sa veoma skromnim komforom i nivoom usluga. Hoteli poseduju recepciju sa malim lobijem, salon za psoluženje doručka. Sobe su veoma male i skromno olpremljene, sve sa tuš-WC (odvod bez kabine) i lavaboom u sobi, TV, centralni grejno-aklimatizacioni sistem.

 SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318  „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 16.01.2018.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input