Cvetanje lavande u Provansi

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:7 dana, Autobusom
 • Datum polaska:5. Jul
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel Fast 2* & Columbus 4*
 • Obilasci:Avinjon, Pont du Gar, Nim, Senank, Gord, So, Salon, Đenova
 • Cena:Od 249 € Rasprodato!

Media

Cvetanje lavande u Provansi
Download attachments:

7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENJA
5. – 11. JUL 2019.
AVINJON – PONT DU GAR – NIM – KUSTULE – GORD – SENANK - SO – SALON - ĐENOVA

Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise. U Provansi su pravi predeli iz mašte koji svojim mirisima bude sva čula. Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti. Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa... Ovo je sasvim novo i jedinstveno putovanje u Provansu u vreme cvetanja lavande. Lavandi smo i posvetili putešestvije.

Program putovanja:

1. dan (Petak 5. Jul)   Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima (oko 17h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. 
2. dan (Subota 6. Jul)   AVINJON    Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Nastavak putovanja do AVINJONA. Smeštaj u hotel u regiji grada u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.
3. dan (Nedelja 7. Jul)   AVINJON – PONT DU GAR - NIM   Doručak. Polazak ka centru Avinjona u 8.30h. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje znamenitog Avinjonskog mosta (most Sv. Benezea) i Papske palate – najveće gotske palate na svetu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 13h polazak na fakultativni izlet. Odlazak do jedne od najvećih atrakcija Provanse, rimskog mosta PONT DU GAR. Ovaj most u stvari predstavlja deo nekadašnjeg rimskog akvadukta koji je bio dug preko 50 km i dopremao je vodu gradu Nimu. Most na reci Gar je ostao gotovo netaknut i predstavlja sa svoja dva reda rimskih lukova izuzetan spomenik svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Nakon obilaska lokaliteta, nastavak putovanja do obližnjeg NIMA. Po dolasku u Nim, sledi organizovano razgledanje grada: Rimska Arena – najveća atrakcija grada, Sat toranj, parkovi Fontane… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 20h. Povratak oko 21h. Noćenje.
4. dan (Ponedeljak 8. Jul)   KUSTULE – GORD – SENANK - SO    Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (8.30h-21h). Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima... Odlazak do mestašca KUSTULE i poseta Muzeju lavande uz razgledanje interesantne postavke i upoznavanje sa uzgojom ove plemenite biljke. Nakon obilaska muzeja odlazak do gradića GORD, po mnogima najlepšeg srednjovekovnog naselja u Provansi. Nalazi se na obroncima planine sa koje se prža prelep pogled na Luberon. Panoramski pogled ka srednjovekovnom zamku koji stražari od 10. veka gradom. Šetnja slikovitim ulicama i uživanje u panorami. Slobodno vreme (3 sata). Nastavak putovanja do obližnje OPATIJE SENANK oko koje se prostiru najlepša polja lavande u Provansi. Nakon obilaska opatije, nastavak putovanja do središta lavande malog gradića SO. Oko ovog gradića nalaze se najbujnija polja lavande, a sam gradić ocrtava pravi provansalski šarm. Slobodno vreme za šetnju i uživaje u ambijentu. Polazak ka hotelu u 20h. Povratak do 21h. Noćenje.
5. dan (Utorak 9. Jul)   SALON – ĐENOVA    Doručak. Odjava iz hotela do 8.45h. Odlazak do obližnjeg gradića SALON. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz razgledanje: Imperatorov zamak, crkva Sv. Mihajla iz 12. veka, crkva Sv. Lavrentija u kojoj se nalazi grob slavnog proroka Nostradamusa, Fontana mahovine,… Slobodno vreme (2 sata). Nastavak putovanja u 12.30h. Putovanje preko Azurne obale i Ligurijske rivijere ka prestonici italijanske pokrajine Pijemont. Dolazak u ĐENOVU oko 22h. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.
6. dan (Sreda 10. Jul)     ĐENOVA     Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do centra grada. Panoramski obilazak: trg Ferari sa bronzanom fontanom, Porta Soprana, Kolumbova kuća, katedrala Sv. Lavrentija, palata Sv. Đorđa, Duždeva palata… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko severne Italije i dalje preko Slovenije i Hrvatske…
7. dan (Četvrtak 11. Jul)     Povratak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

249 €

229 €

umesto 95 €

samo 80 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 2** u regiji Avinjona
 • 1 noćenje sa doručkom u regiji Đenove u hotelu sa 4****
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Avinjona, Salona i Đenove prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Navedena cena uključuje i predviđene izlete:

 • Izlet za Pont du Gar - Nim prema programu
 • Izlet za Kustule (sa ulaznicom za Muzej lavande) – Gord – Senank (sa ulaznicom za opatiju)- So prema programu

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 7€ u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Gradske turističke takse u Avinjonu i Đenovi u ukupnom iznosu od 11 € po osobi za sva 4 noćenja! TAKSE SE PLAĆAJU U AGENCIJI PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Pont du Gar - Nim – 40 €
 • Kustule (sa ulaznicom za Muzej lavande)– Gord – Senank (sa ulaznicom za opatiju) - So – 55 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2019.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019.! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS SMEŠTAJA:

„FASTHOTEL AVIGNON NORD“ 2**, Le Pontet - regija Avinjona https://www.fasthotel.com/en/fasthotel-avignon-le-pontet-official-site-cheap-hotel-i,3,17

Hotel se nalazi u severnom predgrađu Avinjona, naselju Le Pontet; oko 8 km je udaljen od istorijskog centra Avinjona. U neposrednoj blizini hotela nalazi se nekoliko restorana, kao i šoping centar sa super marketom. Hotel poseduje skroman sadržaj u vidu malog lobija sa recepcijom i salona za posluženje doručka. Sobe su skromno opremljene i poseduju kupatilo sa tuš-WC (većinom se radi o direktnim odvodima bez tuš kabina), TV, centralni grejno-aklimatizacioni sistem. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne + pomoćni ležaj na sprat! Sobe su izuzetno male i ne poseduju ormar! Kupatilo je izuzetno malo! Doručak je skroman i jednoličan kako je to i običaj u Francuskoj.

HOTEL „COLUMBUS“ 4****, Đenova http://www.columbussea.com/

Hotel se nalazi u širem centru Đenove, nedaleko od kruz terminala i samo 1,8 km od istorijskog centra grada i stare luke. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki šoping centar „Porto Genova“ sa supermarketom „Coop“. Hotel iako zvanično poseduje 4*, njegova kategorija data od strane posetioca je 2,5*; kako je to uostalom i uobičajeno u Italiji J Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran, slab WiFi u javnim delovima hotela (za bolji WiFi i WiFi u sobama se doplaćuje). Sobe su komforne sa starim nameštajem. Sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, klima uređaj. Doručak se poslužuje tipa „buffet“/samoposluživanje, i kako je to uobičajeno u Italiji dosta je slab i jednoličan.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 3 od 24.04.2019.