Jesen u Rimu, autobusom

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:25.Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja sa doručkom, Hoteli 3 ***
 • Obilasci:Rim, Tivoli, Vatikan, Ferara, Kastel Romano
 • Cena:159 €

Media

Jesen u Rimu, autobusom
Download attachments:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA      

25. – 30. OKTOBAR 2017.

FERARA – FIANO ROMANO – CASTEL ROMANO - VATIKAN

Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka... Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu... Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne storije... Osećaju uzbuđenje i nadanja da će im ovaj grad ispuniti očekivanja... Hodimo ka gradu sa 900 crkava, nekada prestonici najmoćnije imperije sveta. Gradu u kojem je često moć i bogatstvo bila patronat umetnosti. Rim ne počinje od svojih prvih dana, kada je vučica dojila Romula i Rema. Kažu da je to bilo 735. godine p.n.e. Bilo kako bilo, Romula i Rema, dve bronzane bebe koje silovito sišu dojke jedne vučice, susreću se na svakom koraku, na svakom autobusu, to je simbol i grb «večnog grada». Njegove bezbrojne priče mogu se birati. I svaka je početak novog događaja, svaka je prvi susret sa gradom o kojem se mogu davati razni sudovi. Ali utisak je uvek isti: šetati Rimom znači roniti kroz istoriju i slušati bat koraka rimskih legionara, slušati huk prošlosti. Posle, umoran od šetanja, putnik skida cipele i pruža noge po hladnom mermeru jedne od brojnih rimskih fontana koje su, među ukrasima i lepotama, najlepši detalj grada. Teško je izdvajati. Još teže odlučiti se za opisivanje Kampidolja pre Koloseuma, trga Sv. Petra, pre Rimskog Foruma… Opisivati, uopšte, nije zahvalno. Stati pred Trajanov stub i tamo pokucati na vrata zbivanja! Istorija nas plaši svojim obiljem i hiljadu pera nije dovoljno, da opišu te kratke deliće večnosti koji su skriveni u svakom delu Rima i u svakoj kocki drevne kaldrme…

Program putovanja:

1. DAN  (sreda 25. Oktobar)   Polazak iz Novog Sada kod „Lokomotive“ u 17.30h, i iz Beograda u 19h („Buvljak“). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN       FERARA – FIANO ROMANO        Dolazak u FERARU u prepodnevnim satima. Odlazak do istorijskog jezgra grada koji je u 16. veku bio jedan od najvećih centara umetnosti zahvaljujući pre svega svojoj vladarskoj porodici d'Este. Obilazak istorijskog centra koji je obeležen veličanstvenim zdanjem zamka d'Este smeštenog na malom ostrvcu, potom velelepna Katedrala, srednjovekovne uličice… Kraće slobodno vreme i nastavak putovanja ka pokrajini Lacio. Dolazak u okolinu mestašca FIANO ROMANO u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. DAN      RIM - TIVOLI      Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja do večnog grada. Po dolasku u RIM, sledi panoramsko razgledanje grada: bazilika Svetog Petra (bez ulaska), piramida Cestia, Karakaline Terme, Cirkus Maximus, trg Venecije, trg Kvirinale, trg Barberini, ulica Veneto (mondenska zona), trg Republike, bazilika Sv. Marije Mađore,… Nakon panoramskog razgledanja, smeštaj u hotel (posle 14h). Ostatak dana je slobodan za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativni izlet do TIVOLIJA, mesta poznatog po sjajnim ambijentima i prelepim vrtovima. Povratak u Rim. Preporučujemo odlazak u boemski kvart grada Trastevere sa brojnim klubovima, barovima i restoranima. Noćenje.

4. DAN     RIM – VATIKAN – KASTEL ROMANO OUTLET     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, obilaske i šoping ili poludnevna fakultativna poseta VATIKANU, najmanjoj državi na svetu. Obilazak Vatikana uključuje razgledanje trga Sv. Petra sa Berninijevim kolonadama, Papske palate, bazilike Sv. Petra, kao i organizovanu posetu Vatikanskim muzejima koji se smatraju za jedne od najvažnijih u svetu (Rafaelove sobe, Etrurska zbirka, Sikstinska kapela…). Na kraju ture je i poseta bazilici Sv. Petra i mogućnost uživanja u panorami grada sa veličanstvene kupole. U popoidnevnim satima biće organizovan fakultativni odlazak do čuvenog „outlet“ šoping centra KASTEL ROMANO. Povratak u Rim. Noćenje.

5. DAN    RIM      Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme do polaska ka Srbiji (oko 16h). Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz usputna kraća zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

6. DAN    (ponedeljak 30. Oktobar)     Dolazak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska taksa u Rimu: hotel 3* – 4 € po noći po osobi; hotel 4* – 6 € po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je potrebno takođe obaviti u agenciji pre putovanja. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)

-    Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu - 37 € (sa uključenom ulaznicom za Vatikanske muzeje, autorizovanim vodičem na srpskom jeziku i slušalicama)

-      Izlet do Tivolija prema programu – 25 €

-      Kastel Romano outlet šoping centar – 7 €

-      Dve večere u Rimu – 25 €

159 €

Navedena cena uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom (turistička klasa, visokopodni ili dubledecker u zavisnosti od broja putnika; kompletna oprema, a/v, a/c)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u okolini mesta Fiano Romano
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u centru Rima
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge našeg predstavnika na srpskom jeziku
 • Panoramski obilazak Rima prema programu
 • organizacione troškove

Doplata za jednokrevetnu sobu je 80 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije pre putovanja, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

HOTELI iz porodice „RAELI“*** Rim (http://raelihotels.it/en/home) ili slični

Hoteli se nalaze u zoni železničke stanice „Termini“, dakle u istorijskom centru grada Rima, nedaleko od metro stanice i najpoznatijih turističkih znamenitosti grada. Hoteli koji pripadaju ovoj grupaciji/porodici su: Hotel „Floridia“, Hotel „Lazio“, Hotel „Regio“ i Hotel „Siracusa“. Hoteli su standardne „budžet“ kategorije, svi poseduju 3*, skroman sadržaj i nivo usluga. Poseduju mali lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, salon za posluženje doručka (doručak je kontinentalni – „samoposluženje“; i kako je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan). Sobe su srednje komforne i poseduju sve kupatilo (tuš-WC), TV Sat, centralni grejno-aklimatizacioni sistem.

HOTEL 3*, Fiano Romano – standardna kategorija sa ograničenim nivoom usluge i sadržaja. Sobe su sve sa kupatilom (tuš-WC), TV… Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), salon za posluženje doručka („samoposluženje“; skroman i jednoličan)…

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318  „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 2 od 26.05.2017.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE JESENJIH ARANŽMANA 2017 (odluka broj 177/2017):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20 maja 2018. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.