Rim avionom - Novembar

Additional Info

Media

Fantast Tourist Rim
Rim avionom - Novembar
Download attachments:

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA      

9. – 13. NOVEMBAR 2017.

Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka... Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu... Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne storije... Osećaju uzbuđenje i nadanja da će im ovaj grad ispuniti očekivanja... Hodimo ka gradu sa 900 crkava, nekada prestonici najmoćnije imperije sveta. Gradu u kojem je često moć i bogatstvo bila patronat umetnosti. Rim ne počinje od svojih prvih dana, kada je vučica dojila Romula i Rema. Kažu da je to bilo 735. godine p.n.e. Bilo kako bilo, Romula i Rema, dve bronzane bebe koje silovito sišu dojke jedne vučice, susreću se na svakom koraku, na svakom autobusu, to je simbol i grb «večnog grada». Njegove bezbrojne priče mogu se birati. I svaka je početak novog događaja, svaka je prvi susret sa gradom o kojem se mogu davati razni sudovi. Ali utisak je uvek isti: šetati Rimom znači roniti kroz istoriju i slušati bat koraka rimskih legionara, slušati huk prošlosti. Posle, umoran od šetanja, putnik skida cipele i pruža noge po hladnom mermeru jedne od brojnih rimskih fontana koje su, među ukrasima i lepotama, najlepši detalj grada. Teško je izdvajati. Još teže odlučiti se za opisivanje Kampidolja pre Koloseuma, trga Sv. Petra, pre Rimskog Foruma… Opisivati, uopšte, nije zahvalno. Stati pred Trajanov stub i tamo pokucati na vrata zbivanja! Istorija nas plaši svojim obiljem i hiljadu pera nije dovoljno, da opišu te kratke deliće večnosti koji su skriveni u svakom delu Rima i u svakoj kocki drevne kaldrme…

Program putovanja:

1. DAN  (četvrtak 9. Novembar)   BEOGRAD - RIM     Sastanak putnika na aerodromu u Beogradu dva sata pre poletanja aviona. Let za Rim redovnom avionskom linijom kompanijom Air Serbia  JU 530 u 07.05h sa aerodroma „Nikola Tesla“ i očekivano vreme sletanja na rimski aerodrom je  u 08.35h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, odlazak na panoramsko razgledanje grada: Bazilika Sv Pavla (bez ulaska), Piramida Cestia, Karakaline Terme, Circus Maximus, Trg Venecija, Trg Kvirinale, Trg Barberini, ulica Veneto, Trg Republike, Bazilika Santa Maria Mađore….Nakon razgledanja, smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje…

2. DAN       RIM - VATIKAN              Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativne posete VATIKANU, najmanjoj državi na svetu i crkvi sv. Petra gde se nalazi Mikelanđeova skulptura Pieta. Poseta Vatikanu uključuje i organizovani obilazak čuvenih Vatikanskih muzeja čija zbirka spada u red najvećih i najznačajnijih na svetu. Tokom organizovane ture obići će se najinteresantniji delovi muzeja, poput dvorišta „šišarka“, dvorišta „Oktagon“, Rafaelovih soba, Sikstinske kapele,… Nakon obilaska, možete se popeti  na čuvenu kupolu bazilike Sv. Petra od koje vas deli 320 stepenika, ali sa koje se pruža veličanstven pogled na panoramu Rima… Slobodno vreme u Rimu. Noćenje.

3. DAN      RIM      Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativni program, koji uključuje klasični  obilazak grada (peške, u pratnji autorizovanog vodiča na srpskom jeziku). Pešački obilazak grada obuhvata najinteresantnije istorijske zone: brdašce Kapitol, trg Venecije, Korzo, fontana di Trevi, Španski trg, Panteon… Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN     RIM     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, obilaske i šoping. U večernjim satima preporučujemo odlazak u Trastevere, boemski kvart Rima poznat po brojnim barovima, klubovima i restoranima. Noćenje.

5. DAN (ponedeljak 13. Novembar)   RIM - BEOGRAD      Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme do polaska na aerodrom. U popodnevnim satima sastanak sa predstavnikom agencije u zakazano vreme i organizovan transfer do aerodroma. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU 535 u 20.25h, a očekivano vreme sletanja na beogradski aerodrom je u 22h prema objavljenom redu letenja. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Navedena cena ne uključuje:

 • Aerodromske takse koje u trenutku objavljivanja programa ukupno iznose 114,78 € (podložno promeni) – takse se plaćaju u agenciji pre putovanja!
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska taksa: hotel 3* – 4 € po noći po osobi; hotel 4* – 6 € po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je potrebno takođe obaviti u agenciji pre putovanja. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)

-      Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu - 45 € (sa uključenom ulaznicom za Vatikanske muzeje, autorizovanim vodičem na srpskom jeziku i slušalicama)

-      Pešačko razgledanje grada prema programu uz pratnju autorizovanog lokalnog vodiča na srpskom jeziku – 20 €

219 €

Navedena cena uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Rim – Beograd sa kompanijom „AirSerbia“
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u jednom od hotela iz porodice „Raeli“
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge našeg predstavnika na srpskom jeziku
 • Panoramski obilazak Rima prema programu
 • organizacione troškove

DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA IZNOSI 10 € (minimum 4 osobe)

Doplata za jednokrevetnu sobu je 90 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije + aerodromska taksa pre putovanja, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije + aerodromske takse pre putovanja, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana + aerodromske takse pre putovanja, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto sastanka na aerodromu „Nikola Tesla u Beogradu! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

HOTELI iz porodice „RAELI“*** Rim (http://raelihotels.it/en/home)

Hoteli se nalaze u zoni železničke stanice „Termini“, dakle u istorijskom centru grada Rima, nedaleko od metro stanice i najpoznatijih turističkih znamenitosti grada. Hoteli koji pripadaju ovoj grupaciji/porodici su: Hotel „Floridia“, Hotel „Lazio“, Hotel „Regio“ i Hotel „Siracusa“. Hoteli su standardne „budžet“ kategorije, svi poseduju 3*, skroman sadržaj i nivo usluga. Poseduju mali lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, salon za posluženje doručka (doručak je kontinentalni – „samoposluženje“; i kako je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan). Sobe su srednje komforne i poseduju sve kupatilo (tuš-WC), TV Sat, centralni grejno-aklimatizacioni sistem.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318  „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 4A od 27.06.2017.