Peruđa - festival čokolade

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:7 dana, Autobus
 • Datum polaska:16. Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hoteli 3***
 • Obilasci:Urbino, Gubio, Peruđa, Azizi, Venecija
 • Cena:185 €

Media

Fantast Tourist Perudja
Peruđa - festival čokolade
Download attachments:

7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENJA      

16. - 22. OKTOBAR 2017.

BOLONJA – SAN MARINO – PERUĐA – URBINO – GUBIO – AZIZI - VENECIJA

Umbrija je regija koja se prostire između Toskane i predela kojima dominira večni grad Rim. Poznata je po čudesnim lepotama prirodnih predela. Brojna sela koja se tamo nalaze podsećaju svojim izgledom na srednjovekovna a većina njih se nalazi isključivo na uzvišenjima odakle se pruža neverovatan pogled na doline. Glavni grad ove regije je Peruđa. Najčuvenije manje mesto Umbrije je Azizi, poznato po Svetom Franji Asiškom, zatim Gubio, Postinjano… Oker gradovi sa tornjevima, crkvenim zvonicima, kupolama, strmim ulicama i opsadnim zidovima... i kao na dlanu. Zbog ovog vredi posetiti Umbriju, zeleno srce Italije… Milion turista svakog oktobra dodje u Peruđu, prestonicu Umbrije, ne bi li uživali u jednom od najpoznatijih festivala čokolade u Evropi. Sladokusce svih uzrasta i sa svih kontinenata povezivaće jedna nit: ljubav prema čokoladi. Uživaćete u različitim vrstama čokolade neobičnih ukusa, degustirati toplu čokoladu i čokoladne puzle…

Program putovanja:

1. DAN  (ponedeljak 16. Oktobar)   Polazak iz Novog Sada kod „Lokomotive“ u 18h, i iz Beograda u 19.30h („Buvljak“). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN        BOLONJA – RIMINI - SAN MARINO     Dolazak u BOLONJU u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi obilazak ovog poznatog univerzitetskog grada: trg Mađore sa katedralom Sv. Petronija, palata Arkiđinazio – nekadašnje sedište najstarijeg univerziteta u Evropi, Neptunova fontana, tornjevi blizanci – prepoznatljiv simbol Bolonje,… Kraće slobodno vreme i nastavak putovanja ka obali Jadranskog mora. Dolazak u poznato letovalište RIMINI u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Polazak na popodnevni, fakultativni izlet do SAN MARINA, najmanje i najstarije republike na svetu smeštene na padinama planine Titano. Poseta istoimenom glavnom gradu i šetnja živopisnim istorijskim centrom kojeg natkrilkjuju poznate tri kule. Povratak u Rimini. Noćenje.

3. DAN       RIMINI – URBINO – GUBIO - PERUĐA           Doručak. Odjava iz hotela i polazak ka Umbriji. Usputna poseta veličanstvenom gradu URBINO, rodnom mestu čuvenog Rafaela. Po dolasku, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: Leonardove zidine, Duždeva palata, katedrala, Rafaelova rodna kuća i spomenik ovom velikom umetniku… Nastavak putovanja do GUBIJA, malog srednjovekovnog bisera Umbrije. Kraći obilazak istorijskog centra grada i nastavak putovanje ka PERUĐI. Smeštaj u hotel u okolini grada. Noćenje.

4. DAN     PERUĐA     Doručak. Polazak za Peruđu. Po dolasku, sledi organizovani obilazak prestonice Umbrije uz razgledanje: katedrala San Lorenco, crkva Sv. Petra, etrurski slavoluk, palata Priori,… Slobodno vreme za uživanje u sjajnom festivalu čokolode „Eurochocolate“. Ovaj festival je jedan od najprestižnijih u Evropi i posvećen je svim ljubiteljima čokolade. Svake godine se održava na starom trgu u centru Peruđe a ulaz je besplatan. Od 1993. godine ovaj festival postao je jedan od najvećih u Evropi. Posetioci festivala će moći da uživaju u brojnim ukusima i mirisima najpoznatije poslastice na svetu. Slobodno vreme u centru grada, za šetnju i uživanje u ukusima čuvene “bacci perugina” čokolade. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN    PERUĐA – AZIZI – LIDO DI JEZOLO      Doručak. Odjava iz hotela i polazak ka centru Peruđe. Slobodno vreme do 15h za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet do prelepog AZIZIJA, jednog od najlepših srednjovekovnih gradova Italije. Milioni turista posećuju ovaj grad zbog fantastične bazilike Sv. Franje Asiškog, osnivača Franjevačkog reda u rimokatoličkoj crkvi, čije se mošti nalaze u kripti bazilike. Povratak u Peruđu i nastavak putovanja u 15h ka Lido di Jezolu uz usputnu posetu jednom od šoping centara. Dolazak u poznato letovalište LIDO DI JEZOLO u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. DAN    VENECIJA - …      Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme do polaska ka Srbiji ili polazak na fakultativni izlet do VENECIJE. Transfer brodom iz luke Punta Sabioni do istorijskog centra grada. Po dolasku sledi organizovani obilazak uz razgledanje: Duždeva palata, Most uzdaha, trg Sv. Marka sa bazilikom Sv. Marka, Zvonik, Astronomski sat, most Rialto… Slobodno vreme do povratka u Lido. U 16h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske…

7. DAN    (nedelja 22. Oktobar)                  Dolazak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska turistička taksa u Riminiju, Peruđi i Lido di Jezolu: cca 4 € ukupno za sva 4 noćenja, po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)

-      Izlet za San Marino – 15 €

-      Izlet za Azizi – 25 €

-      Izlet za Veneciju sa uključenim brodskim transferom – 20 €

Napomena: ukoliko se odlučite za sve izlete, ostvarujete popust od 10% na ukupnu cenu (dakle, sva tri izleta u tom slučaju koštaju 54 €)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 70 €

185 €

Navedena cena uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom (turistička klasa, visokopodni ili dubledecker u zavisnosti od broja putnika; kompletna oprema, a/v, a/c)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Riminiju
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u okolini Peruđe
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Lido di Jezolu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge našeg predstavnika na srpskom jeziku
 • Obilasci prema programu
 • organizacione troškove

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije pre putovanja, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

Imena i tačna lokacija hotela će biti poznati dve nedelje pre početka putovanja, i biće istaknuti na internet stranici organizatora putovanja!

Hoteli predviđeni za smeštaj naše grupe su standardne, „budžet“ kategorije sa 3*. Svi imaju skroman sadržaj i nivo usluga. Poseduju recepciju otvorenu 24 sata, mali lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka („samoposluživanje“/doručak je skroman, slab, i jednoličan). Sobe su sve sa kupatilom (tuš-WC), TV, centralni aklimatizaciono-grejni sistem.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318  „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 10.05.2017.