Nostalgična tura

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:4 dana, Autobus
 • Datum polaska:12. Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, hoteli sa 3*
 • Obilasci:Trebinje, Dubrovnik, Neum, Počitelj, Mostar, Sarajevo
 • Cena:99 € Siguran polazak!

Media

Nostalgična tura
Download attachments:

4 DANA / 2 NOĆENJA, AUTOBUSOM / *BEZ DOPLATE ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA
12. – 15. OKTOBAR 2017.
(2 NOĆENJA SA DORUČKOM + VEČERA + UKLJUČENI SVI IZLETI)
TREBINJE – DUBROVNIK – NEUM – POČITELJ – MOSTAR - SARAJEVO

Ponekad poželimo da se vratimo kroz vreme i doživimo neke lepe trenutke koje smo imali pre deceniju, dve, tri… Nažalost, to nije moguće, ali ova tura je osmišljena tako da nas vrati bar na kratko, ako je to moguće, u ta neka davna, lepa vremena… Posetićemo Dučićevo Trebinje i uz njegova jutra na Leotaru pokušati da prenesemo pesničku impresiju… Podno drevnih platana uživaćemo uz kaficu i pokušati da doživimo sve ono što su brojni naši velikani proživljavali upravo na tom mestu… Potom nas put vodi dalje, ka obali plavog Jadrana, do prelepog Dubrovnika… Na Stradunu ćemo upijati opojne mirise, zvukove prošlih vremana i blagodetno sunce Mediterana… Zanoćićemo u Neumu, jedinom letovalištu Bosne i Hercegovine. Mali i usnuli gradić nudi divne šetnje kraj lepo uređene obale… Već sutradan naš put se nastavlja i kreće ponovo put Hercegovine… Proćićemo kroz idiličnu dolinu reke Neretve, kraj beskrajnih plantaža mandarina, pa uz Neretvu sve do drevnog grada Počitelja gde ćemo zastati na kratko kako bi smo u kamenu ovog grada pronašli odgovore tog ugaslog sevdaha… Naravno, nostalgije nema bez Mostara! Pogled na njegov kameni most nikoga ne može ostaviti ravnodušnim… Stara čaršija puna kolorita i uglačale kaldrme vratiće nas u neka davno prošla vremena… Putešestvije završavamo u šeker Sarajevu… Zadužbina Isa bega odiše nekom čudesnom lepotom – koja nije samo puka lepota, već taj pravi sevdah koji i izrodi nebrojene pesme posvećene ovom gradu… Podsetićemo se i na Benbašu, i na age, Miljacku… Uživaćemo uz kahvu, rahatluk i čuvene tufahije u Morića hanu, i naravno u neprevaziuđenim ćevapima kod Želje, Ferhatovića ili možda Hodžića… Pridružite nam se na ovom specijalno skrojenom putovanju… Putuvanju sećanja…

Program putovanja:

1. Dan (četvrtak, 12. Oktobar)    Polazak iz Novog Sada u 19.30h, iz Beograda u 21h, iz Sremske Mitrovice u 22h, potom iz Šapca i Loznice. Noćna vožnja preko Zvornika, Foče… Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. Dan     TREBINJE – DUBROVNIK – NEUM     
Dolazak u TREBINJE u jutarnjim satima. Kraći obilazak centra grada i slobodno vreme za odmor. Polazak u 12h ka Dubrovniku. Dolazak u DUBROVNIK i odlazak u obilazak grada sa lokalnim vodičem. Šetnja Stradunom i razgledanje starih zidina, crkve Sv. Vlaha, Franjevačkog samostana, Onurfijeve fontane, Kneževog dvora… Slobodno vreme. Polazak ka Neumu u 18h. Dolazak oko 20h. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
3.dan     NEUM – POČITELJ – MOSTAR - SARAJEVO  
Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Putovanje preko Metkovića dolinom Neretve. Usputna kraća foto pauza kod drevnog grada POČITELJA. Ovaj čudesni kameni grad oduševljava svojom lepotom i očuvanošću srednjovekovne strukture kojom dominira Šišman Ibrahim-pašina džamija, Počiteljska sahat-kula, medresa, hamam, han, kuća Gavrankapetanovića. Nastavak putovanja do MOSTARA. Po dolasku sledi razgledanje stare čaršije i starog mosta. Preko Jablanice (uz osvrt i kraću pauzu kod memorijala Bitka na Neretvi) i Konjica, odlazak do SARAJEVA. Po dolasku sledi panoramski obilazak: Miljacka, Inat kuća, Bembaša, Zemaljski muzej, Markale, Stara pravoslavna crkva, Latinska ćuprija… Smeštaj u hotel. Noćenje.
4.dan (nedelja, 15. Oktobar) SARAJEVO 
Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do Baščaršije. Šetnja uz razgledanje Sebilja, Sarača, Morića Hana, Begove džamije, Sahat kule, katedrale Isusovo Srce, Saborne crkve,… Slobodno vreme do polaska ka Srbiji (15h). Putovanje preko Zvornika, Loznice, Šapca, Sremske Mitrovice do Novog Sada i Beograda. Kraj putovanja.


(2 NOĆENJA SA DORUČKOM + VEČERA + UKLJUČENI SVI IZLETI)
CENA PAKET ARANŽMANA: samo 16,50 € mesečno (na 6 rata)
  99 €

Navedena cena uključuje:

 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (autobus sa kompletnom opremom)
 • 1 polupansion (doručak-švedski sto; večera-set menu)  u hotelu  3* u Neumu
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“) u hotelu sa 3* u Sarajevu
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobama sa kupatilom
 • razgledanja prema programu
 • usluge vodiča (predstavnik agencije)
 • troškove vođstva i organizacije putovanja

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može dobiti u agenciji po ceni od oko 400 dinara po osobi
 • Individualne troškove – nepomenute usluge
 • Konzumaciju pića tokom večere u Neumu
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 40 €, isključivo na upit
 • Ulaznu taksu za Dubrovnik („check point“ + guide) koja iznosi 5 € po osobi i plaća se u agenciji pre polaska na putovanje

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun. U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 7 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

Hotel STELLA 3*, Neum  (http://www.stella-neum.com/) ili sličan
Hotel se nalazi na jednom platou, uzbrdici, iznad centralne zone letovačlišta Neum. Pasarelom (stepenište), spojen je sa centrom i plažom. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, lepu letnju terasu sa pogledom na more. Sobe su standard kategorije 3* i poseduju sve kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon, centralni grejni sistem. 

Hotel „GRAND“***, Sarajevo (www.hotelgrand.com) ili sličan
Hotel je centralno lociran u blizini Zemaljskog muzeja. Skroman objekat sa skromnim servisom i ljubaznim osobljem. Hotel raspolaže sa salonom za doručak („švedski sto“ sa napicima), aperitiv bar, mali deo za odmor kod recepcije, info pult, recepcija otvorena 24 sata, prostorija za odlaganje prtljaga, sef na recepciji. Sobe su srednje komforne, i sve poseduju savremeno kupatilo sa tuš kabinama i fenom za kosu, TV Sat, telefon, centralno grejanje

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010.Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 12.09.2017.