tr?id=761434788560881&ev=PageView&noscript=1 Hm! Nemačko pivo?!

Sajt_baneri_-29 Hm! Nemačko pivo?!

logo_mob Hm! Nemačko pivo?!
0800 400 104    
Ви сте овде:Fantast> VESTI I MAGAZIN> Hm! Nemačko pivo?!

Hm! Nemačko pivo?!

Додатне информације

Iako brojne svetske pivare proizvode piva sa ukusima, za bavarsko područje to nije slučaj. Zakon o čistoći piva star 500 godina, “Reinheitsgebot”, ograničava recepte na osnovne sastojke: ječam, hmelj i voda.

Zakon je implementiran davne 1516. godine i prvobitno je donet kako bi regulisao cene, ali i kako bi sprečio dodavanje drugih sastojaka pivu koji produžavaju rok trajanja, s obzirom na to da u srednjem veku hlađenje i konzerviranje nije bilo moguće. Zakon je, međutim, kasnije dozvolio dodavanje pšenice i kvasca.

Godinama se u nemačkoj raspravljalo o ovom pravilu. Iako su ga mnogi smatrali delom kulturnog identiteta, sve više je onih koji smatraju da nemačko pivo zaostaje. Bez obzira na to, nemačka piva se smatraju jednim od najboljih na svetu.

Manastir Weltenburg u srcu Bavarske jedan je od najstarijih manastira-pivara na svetu. Monasi su na ovom mestu proizvodili pivo još od davne 1050. godine. U poslednjih šest godina ovde se pravi tamno pivo, a Ludvig Mederer, čovek koji je na čelu pivnice, ističe da su jako ponosni na čistoću piva koja je zaštićena zakonom.

“Najvažnije od svega je kako spojiti te sastojke zajedno”, objašnjava on.

Mnogi proizvođači piva pronalaze razne načine da zaobiđu pravila koja važe, ali ne uspevaju da ostvare očekivanu prodaju.

“Ako nemački pivari žele da proizvedu pivo van pravila, onda mogu da odu u Austriju”, tvrdi jedan pivski somelijer.

IZVOR: TU Magazin

Ukoliko želite da uživate u pivu, onda svakako morate sa nama na Pivsku Turu - specijalno pripremljen aranžman sa posetom najviđenijim pivskim destinacijama Evrope.

Svakako, gde god da se zadesite u nemačkoj, možete uživati u pivu te Vas pozivamo i da nam se pridružite na našim putovanjima za Dvorce Bavarske i Romantičnu Nemačku.