Reč "salaš" je vanevropskog porekla. Po V. Karadžicu, verovatno turska. Naziv salaš sreće se i u drugim krajevima, i označava ili koš za kukuruz (Visoko, Sarajevo) ili stočarski stan (Kosovo). Za salaš u značenju "koliba od dasaka", znaju i drugi narodi (Bugari , Slovaci, Poljaci, Rumuni, Madari, Rusi, Ukrajinci , Turci) u smislu barake za prodavanje voća i bostana. Pod salašom se podrazumeva i farma, majur, stan, poseban privredni zaselak u značenju madarske reci "szalas". To su usamljene stambene zgrade, podignute u polju koje se obrađuje, okružene svim potrebnim ekonomskim zgradama, podignutim na većoj površini zemljišta, najčešće ograđenim "proscem" (netesano drveno koplje), ili žičanom ogradom, što čini "avliju", tj. dvoriste salaša.
U srcu vojvođanske ravnice, na raskršću puteva koji povezuju Zapadnu i Istočnu Evropu, nalazi se Bačka Topola, u kojoj živi višenacionalno stanovništvo, što je osnovno bogatstvo naše Vojvodine „panonske kraljice“. Na 6 km od Bačke Topole u pravcu Subotice nalazi se ergela "Zobnatica" s čuvenom ergelom konja (osnovana 1750). Danas se u ovom jedinstvenom kompleksu, pored štala, nalazi i najveći manjež za konje u našoj zemlji, veliki hipodrom, jedinstveni Muzej konjarstva u Evropi i Galerija slika.
Salaš Capriolo, koji se naziva i salaš 264 nalazi se 30km od Subotice, 60km od Novog Sada i na oko 150 km od Beograda. Smešten je u prirodnom salašarskom ambijentu. Prirodne lepote nadograđene radom čoveka stvaraju fantastične uslove za odmor i rekreaciju ljudi kroz opuštajuće šetnje oko veštačkog jezera koje je poribljeno egzotičnim ribljim vrstama. Salaš u sobama može da smesti 30 osoba, poseduje i dve saune za opuštanje. Restoran istovremeno može da ugosti 150 osoba u prijatnom ambijentu, koji upotpunjuje tradicionalna vojvođanska zemljana peć u kojoj se spremaju tradicionalni vojvođanski specijaliteti. Pored lokalnih specijaliteta gosti mogu uživati u čarima italijanske kuhinje po principu “alla carte”. Salaš poseduje smeštaj u dvo i trokveretnim sobama (francuski ili odvojeni kreveti). Sve sobe su aklimatizovane, poseduju kablovsku TV, internet priključak, i kupatilo sa tuš kabinom.
U okolini Bačke Topole preporučujemo Vam: Krivaja (10 km) sa prelepim dvorcem, parkom i jezerom; Mali Iđoš sa sjajnim Salašem Katai i Pekarskim muzejom; Srbobran sa palatom Dunđerski i Kapelom Dunđerski; Zobnatica, Subotica, Palić...
 
 
CENA PO OSOBI ZA JEDNO NOĆENJE
 

TIP SOBE
 

NOĆENJE
 

DVOKREVETNA/
TROKREVETNA
 
2.460,00
 
 
CENE UKLJUČUJU: 1 noćenje i boravišnu taksu
 
CENE NE UKLJUČUJU: Doručak. Doplata za pojedinačne pansionske obroke (ručak/večera) iznosi od 600,oo dinara dnevno po osobi i obroku (doplata se može izvršiti i u agenciji; obroci su „menu“).
NAČIN PLAĆANJA: Uslovi plaćanja: Na ime prijave plaća se 30% od ukupne cene aranžmana. Ostatak se može platiti najkasnije 10 dana do polaska, deponovanim čekovima građana za preostali iznos sa dospećem 10. ili 20. u mesecu, platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro) ili na odloženo u 12 mesečnih rata kreditima poslovnih banaka
 

Dodaj komentar

Security code
Osvezi

Online - Avio Karte

  NOVI SAD - AERODROM - NOVI SAD  

SAMO ZA PUTNIKE FANTAST TOURIST-a
*Povratni transfer uz uplaćen aranzman kosta samo 20 eura!