Štajerska - Grac i Maribor

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:3 dana, Autobusom
 • Datum polaska:14. Februar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Hotel 3 ***
 • Obilasci:Grac, Fabrika čokolade "Zotter", Maribor
 • Cena:85 €

Media

Štajerska - Grac i Maribor
Download attachments:
 

3 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE
14. – 16. FEBRUAR 2017.
GRAC – FABRIKA ČOKOLADE COTER - MARIBOR

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Grac je takođe poznat po velesajmu koji se održava svakog proleća i u jesen.Fabrika čokolade „Zotter“ se nalazi u Rigezburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj „Schokoladen Theater“. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.
Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde se sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.
Program putovanja:
1.dan (utorak, 14. Februar)               BEOGRAD / NOVI SAD... Polazak autobusa oko 23h iz Beograda, sa glavne Lastine stanice, dolazni peroni.  Polazak iz Novog Sada uz doplatu (transfer do Rumske raskrsnice).  Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2.dan      (sreda, 15. Februar) GRAC – RIEGEZBURG   Dolazak u GRAC u ranim jutarnjim časovima i obilazak grada uz pratnju vodiča u trajanju od oko 1,5 sat. Tokom pešačke ture obićiće se najinteresantniji delovi grada (panorama Šlosberga – zamak na steni sa čuvenom Sat kulom koja predstavlja simbol Graca; Glavna ulica – glavna pešačka i trgovačka zona grada; Glavni trg sa Gradskom kućom; Katedrala…). Nakon obilaska grada slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaju hotel. Oko 16h fakultativan polazak ka gradu RIGEZBURG u kojem se nalazi poznata fabrika čokolade „Zotter“. Po dolasku sledi specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od oko sat vremena. Nakon obilaska slobodno vreme za obilazak Eko-farme koja se nalazi u sklopu fabrike. Povratak u Grac u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan      (četvrtak, 16. Februar) GRAC – MARIBOR - BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja prema Mariboru. Po dolasku u MARIBOR, upoznavanje sa centrom grada i razgledanje u pratnji vodiča. Šetnja baroknim centrom grada preko Glavnog trga, kraj lepih crkvi do „Hiša stare trte“ (najpoznatije uznamenje Maribora – kuća stare loze sa, kako se veruje, najstarijim čokotom vinove loze na svetu). Slobodno vreme do 15h kada je predviđen polazak ka Srbiji. Dolazak u Beograd/Novi Sad u večernjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI Navedena cena ne uključuje:
 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Fakultativne izlete (minimum 30 prijavljenih, plaćanje na licu mesta): Izlet sa posetom fabrici čokolade, degustacijom i obilaskom Eko-farme 20 € odrasli  / 15 € deca do 12 godina
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din. protivvrednosti)
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 35 €
85 €
Navedena cena uključuje:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Gracu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • obilaske Graca i Maribora prema programu
 • organizacione troškove

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2017.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.
U sve cene je uračunat PDV od 20%.
NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3***. Grac

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada. Od sadržaja, hotel poseduje: restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu)… Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, tel. Tačno ime hotela biće objavljeno 7 dana pre putovanja.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja.
(redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 70 putnika.
Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010.
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 29.10.2016.