Štajerska - Grac i Maribor

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:4 dana, Autobusom
 • Datum polaska:28. April
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3 ***
 • Obilasci:Grac, Fabrika čokolade "Zotter", Maribor, Ptuj, Ljubljana
 • Cena:119 €

Media

Štajerska - Grac i Maribor
Download attachments:
 

4 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
28. APRIL - 1. MAJ 2017.
GRAC – FABRIKA ČOKOLADE COTER - MARIBOR - PTUJ - LJUBLJANA

Maleni zeleni delić Evrope je dugo godina turistički slogan Slovenije sa kojim se ova zemlja predstavlja širom sveta… I zaista je tako… Ova mala zemlja nudi toliko mnogo… I more sa prelepim turističkim centrima načičkanim na samo dvadesetak kilometara duge obale Jadranskog mora; i planine sa nazubljenim vrhovima Karavanki i Julijanskih Alpa; prelepe barokne gradove, neverovatna jezera, sjajnu kuhinju i vina… Pravi mali raj!

Program putovanja:

1. DAN (Petak, 28. April)    NOVI SAD / BEOGRAD / ŠABAC – …  

Polazak iz Novog Sada u 21h, iz Beograda u 22.30h. Putovanje preko Obrenovca do Šapca odakle je predviđen polazak 29. Aprila – subota u 00.30h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN (Subota, 29. April)    GRAC - MARIBOR  

Dolazak u GRAC oko 11h. Po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje istorijskog jezgra: panorama Šlosberga – zamak na steni sa čuvenom Sat kulom koja predstavlja simbol Graca; Glavna ulica – glavna pešačka i trgovačka zona grada; Glavni trg sa Gradskom kućom; Katedrala…. Nakon obilaska grada slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 14h fakultativan polazak ka gradu RIGEZBURG u kojem se nalazi poznata fabrika čokolade „Zotter“. Po dolasku sledi specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od oko sat vremena. Nakon obilaska slobodno vreme za obilazak Eko-farme koja se nalazi u sklopu fabrike. Povratak u Grac i nastavak putovanja do MARIBORA. Smeštaj u hotel u ranim večernjim satima. Noćenje.

3. DAN (Nedelja, 30. April)    MARIBOR - PTUJ

Doručak. Prepodnevni obilazak prestonice slovenačkog dela Štajerske, baroknog Maribora. Šetnja najužim gradskim jezgrom uz razgledanje: Lent – šetalište kraj reke Drave, „Hiša stare trte“ – kuća sa najstarijom vinovom lozom na svetu, Rotovž – Gradska kuća sa spomenikom kugi, Gradski zamak,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju izuzetno lepim ambijentima Starog grada. Fakultativno: degustacija vina u jednom od najstarijih gradskih vinskih podruma koji predstavljaju svojevrsnu turističku atrakciju. Popodne, fakultativni izlet do PTUJA. Po dolasku šetnja zanimljivim istorijskim centrom grada do srednjovekovnog zamka koji nadkriljuje grad. Slobodno vreme za uživanje u lepoj atmosferi i povratak u Maribor u hotel. Noćenje.

4. DAN (Ponedeljak, 1. Maj)    MARIBOR – LJUBLJANA -…

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u slovenačku prestonicu LJUBLJANU. Po dolasku, sledi organizovani obilazak centra grada uz razgledanje: Prešernov trg – glavni gradski trg sa spomenikom France Prešernu, najpoznatijem slovenačkom pesniku, Tromostovlje – remek-delo Plečnika, najpoznatijeg slovenačkog arhitekte, Franjevačka crkva, Rotovž – stara gradska većnica, katedrala Sv. Nikole – sedište biskupije, Zmajski most – jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da posetite Ljubljanski grad – stari zamak koji nadkriljuje gradsko jezgro (vožnja funikularom). Polazak ka Srbiji u 16h. Putovanje preko Hrvatske. Dolazak u noćnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

119 €

umesto 50 €

samo 40 €

Navedena cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u hotelu „Tabor Ambient“ 3* u Mariboru
 • smeštaj u 1/2, 1/3 i 1/4 sobe sa kupatilom (1/4 sobe su sa 2 odovojene spavaće sobe)
 • Obilaske Graca, Maribora i Ljubljane prema programu
 • usluge vodiča
 • Organizacione troškove

Ova cena uključuje i sve predviđene izlete:

 • Poseta fabrici čokolade „Zotter“ sa degustacijom čokolade
 • Poludnevni izlet do Ptuja sa obilaskom grada
 
 
Navedena cena ne uključuje:
 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din. protivvrednosti)
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 55 €
 • popust za treću osobu u 1/2+1 sobi - 5 €
 • doplata za dodatno sedište u autobusu 70 €
U slučaju da paket izleta nije uplaćen u agenciji pre putovanja, cene izleta za usplate na licu mesta su:
 • Fabrika čokolade "Zotter" - 30 €
 • Ptuj - 20 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2017.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.
U sve cene je uračunat PDV od 20%.
NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel „TABOR AMBIENT“ 3***, Maribor   (http://www.hoteltabor-maribor.si/)

Moderan hotel lociran u centru grada, na oko 1,5 km od istorijskog jezgra. Oko hotela se nalaze marketi, restorani, barovi. Hotel sadrži recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka (doručak se servira tipa „švedskog stola“), mali welness centar sa finskom i infra red saunom (personalizovan deo za 2-4 osobe; naravno uz doplatu), 55 soba… Sobe su komforne i sve sadrže kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, cenztralno grejanje, TV Sat, telefon, WiFi. 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja.
(redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 70 putnika.
Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010.
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 29.10.2016.