You are here:Fantast> Proleće> Italija> Rim

Rim Proleće - (Prvi maj i Uskrs)

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:13. April i 28. April
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, hotel 3 ***
 • Obilasci:Rim, Napulj, Pompeja, Vatikan
 • Cena:od 179 € Rasprodato!

Media

Rim Proleće - (Prvi maj i Uskrs)
Download attachments:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
13. – 18. April 2017.     &     28. April – 3. Maj 2017.
RIM – NAPULJ – POMPEJA – VATIKAN

Lacio, sa glavnim gradom Rimom poznat je kao “srce Italije”. Oblast drevnog Lacijuma koja se poklapa sa današnjim Lacijom, bila je centar starorimske države i matično područje latinskog jezika. Glavni grad Italije „Večni grad“ „Caput Mundi“, najmoćniji grad u istoriji civilizacije koji vekovima ne gubi primat evropskog i svetskog centra umetnosti, kulture, religije, politike, bogatstva. Nalazi se u centralnom delu zapadne obale Apeninskog poluostrva na reci Tibar i prostire se na čuvenih sedam brežuljaka. Šira gradska zona Rima ima oko 3,8 miliona stanovnika. U Rimu se nalazi i jedinstvena nezavisna papska država Vatikan, što ga čini i jednim od najvećih svetskih centara hodočašća. Arheološki ostaci velikog antičkog Rima svakako su prvi i najstariji razlog poseta ovom gradu. Simboli antike uklopljeni su u urbani gradski ambijent – Koloseum, Panteon, Forum Romanum... Centar grada udaljen je svega 24 km od obale Tirenskog mora koje čitavoj oblasti daje predivnu, prijatnu i blagu klimu – još jedan od mnogih razloga da proverite da li zaista svi putevi vode u Rim.
Program putovanja:
1. DAN  (četvrtak 13. April / petak 28. April)     NOVI SAD / BEOGRAD      Sastanak putnika u Novom Sadu u 17h kod Lokomotive, u Beogradu na stanici Lasta u 18.30 sati. Polazak autobusa u 19.00 sati. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Bregane.
2. DAN   RIM        Nastavak putovanja kroz Italiju pored Trsta, Padove, Bolonje, Firence,... Dolazak u RIM u prepodnevnim časovima. Informativno panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava sv. Anđela i Crkva sv. Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. DAN   RIM         Doručak. Nastavak obilaska grada pešice u pratnji vodiča: trg Naroda sa egipatskim obeliskom i „crkvama bliznakinjama“, Španski trg sa čuvenim stepenicama, Fontana di Trevi – jedan od najvoljenijih simbola Rima, Panteon – najpoznatiji spomenik antičkog Rima, nekadašnji hram svih bogova, trg Navona sa sjajnom Berninijevom fontanom „Četiri reke“... Slobodno vreme. Poludnevni fakultativni izlet „Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesto na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, „čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv „Caput Mundi” („prestonica sveta“); brežuljak Palatin, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo Buonaroti. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN   RIM – POMPEJA – NAPULJ - RIM      Doručak. Fakultativni celodnevni izlet. Odlazak do arheološkog lokaliteta POMPEJA. U 1. veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Obilazak lokaliteta uz razgledanje ostataka: Bazilika, Forum, trg Maceluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, kvart Lupunarija, Grčki teatar... Po obilasku, odlazak u NAPULJ, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO–a: trg Garibaldi, ulica Umberta I – glavna osa grada, Anžujski dvorac, Kraljevska palata, Galerija Umberta I, Nacionalni Teatar „San Carlo“, trga Plebiscita i trgovačka ulica „Via Toledo“. Slobodno vreme. Povratak u Rim. Noćenje.
5. DAN   RIM – VATIKAN    Doručak. Poludnevna fakultativna poseta VATIKANU u trajanju od oko 3 sata. Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, enklava okružena gradom Rimom. Sedište je pape, poglavara Rimokatoličke crkve. Panoramski obilazak: trg Sv. Petra sa Berninijevim kolonadama, Papska palata, bazilika Svetog Petra. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. veka, obilazak najveće crkve na svetu: crkve Svetog Petra. Slobodno posle podne. Polazak ka Srbiji u kasnim poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju i Sloveniju sa kraćim usputnim odmorima.
6. dan (utorak 18. April / sreda 3. Maj)     Dolazak u Beograd / Novi Sad u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
179 €
Navedena cena uključuje:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u regiji Rima
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • obilaske Rima prema programu (panorama i pešačka tura)
 • organizacione troškove

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska taksa: hotel 3* – 4 € po noći po osobi; hotel 4* – 6 € po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)
 • Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu - 45 € (sa uključenom ulaznicom za Vatikanske muzeje)
 • Poludnevni fakultativni izlet Forum i Koloseum - 35 € (sa uključenim pripadajućim ulaznicama)
 • Celodnevni izlet Pompeji i Napulj - 50 € (sa uključenom ulaznicom za Pompeje)

•Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!

 • DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA IZNOSI 10 €
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 75 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi iznosi 15 €
 • (isključivo na upit)

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2017.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

HOTEL ALBA ROME*** Rim  http://www.hotelalbaroma.com

Hotel se nalazi na jednom od glavnih pravaca koji vode ka centru Rima. U blizini hotela nalazi se stanica „Anagnina“ na metro liniji „A“ koja ide direkto do Železničke stanice „Termini“, glavnom čvorištu grada. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom i sefom (uz doplatu), aperitiv bar, restoran, Wi–Fi internet konekciju. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene sa telefonom, televizorom i klimatizacijom. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje. Za doručak se poslužuje hleb, pecivo ili tost, buter, džem ili med, mleko, kafa ili čaj.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja
(redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 2. Juna 2016.