La Vita è Bella - sasvim drugačija Toskana

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobus
 • Datum polaska:19. Septembar
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Fiezole, Pienca, Voltera, Kortona, Areco, Montepulčiano
 • Cena:Od 149 € Siguran polazak!

Media

La Vita è Bella - sasvim drugačija Toskana
Download attachments:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
19. -24. SEPTEMBAR 2017.
FIEZOLE – KJANĆIANO – PIENCA – VOLTERA – KORTONA – ARECO - MONTEPULČIANO

Bili ste već u Toskani? Mislite da ste je već videli? E pa ovo putovanje je baš za vas i osmišljeno... Nešto potpuno novo, sjajno, prepuno fantastičnih prizora i sjajnih priča... Nazvali smo program „La Vita è Bella“, odnosno Život je lep... I zaista je takav u magičnoj Toskani... U Arecu ćemo potražiti ambijente koje je slavni Roberto Beninji utkao u svoj fantastični film po kome nazvasmo naš program... Neki od kadrova filma pronašli su svoje mesto i u Kortoni, neverovatno lepom gradiću koji nudi ugođaje pogleda ka dolinama Toskane… Posetićemo i prelepi grad Volteru u kojem su snimane scene „Saga sumraka – Mladi mesec“… Posetićemo i maleni idilični grad Pienca podignut na brdašcu nad najlepšom dolinom Toskane, Val d'Orćija… Naravno, uključili smo i posetu divnom srednjovekovnom gradu Montepulčijanu koji je svetski poznat po istoimenom brendu crvenih vina... Očekujemo vas na ovoj specijalno skrojenoj turi, turi za prave hedoniste...
Program putovanja:
1. DAN (utorak 19. Septembar)    NOVI SAD / BEOGRAD Polazak iz Novog Sada i Beograda u popodnevnim satima (oko 17h/18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti..
2. DAN         FIEZOLE – KJANĆIANO TERME     Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija ka Toskani... Odlazak u idilično fjorentinsko naselje FIEZOLE u kojem je boravio naš veliki književnik Miloš Crnjanski. Ovo mesto je inspirisalo Crnjanskog da počne da piše svoju poznatu poemu „Stražilovo“ i putopisni roman „Ljubav iz Toskane“. Fiezole je poznato po arheološkom parku sa Grčkim teatrom, najlepšim pogledom na Firencu i prelepim srednjovekovnom ambijentu oko trga Mino da Fiezole. U Fiezolu ćemo pričati o Crnjanskom, njegovom boravku u Italiji i njegovim fantastičnim stihovima iz poeme „Stražilovo“. Nakon posete varošici (poseta traje 2,5 sata), nastavak putovanja. Odlazak do banjskog centra na jugu Toskane KJANĆIANO TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.
3. DAN          KJANĆIANO - PIENCA – VOLTERA - KJANĆIANO   Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Toskane… Polazak na izlet u 9.30h. Poseta malom živopisnom gradu PIENCA smeštenom na vrhu jednog toskanskog brdašca u sred najlepše toskanske doline Val d'Orćija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Pija II sa prelepom Katedralom, Korzo Roselino – glavna trgovačka zona grada, palata Pikolomini – nekadašnja rezidencija pape Pija II, palata Amanati... Slobodno vreme do 12.30h. Nastavak putovanja ka srcu Toskane i prelepom srednjovekovnom gradiću VOLTERA. Kraći obilazak grada: katedrala Vaznesenja Presvete Bogorodice iz 12. veka, palata Publiko – sedište uprave, palata Priori,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 18h (preporučujemo posetu Etrurskom muzeju). Povratak u hotel do 20h. Noćenje.
4. DAN         KJANĆIANO – KORTONA – ARECO - KJANĆIANO      Doručak. Polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u prelepi mali gradić KORTONU oko 11h. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vreme (3 sata) za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do ARECA, jednog od najlepših toskanskih gradova. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatu, crkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Areca u 19h. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.
5. DAN         KJANĆIANO – MONTEPULČIANO -…    Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme u Kjanćianu ili tročasovni fakultativni izlet do obližnjeg MONTEPULČIANA, poznatog vinskog gradića. Po dolasku, sledi kraći obilazak grada i šetnja do prelepog trga Grande na kojem se nalazi gradski Municipio i Katedrala, kao i mnogobrojne raskošne plemićke palate. Slobodno vreme do 13h. Polazak ka Srbiji. Putovanje preko pokrajina Emilija, Veneto, Frulji… Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
6. DAN (nedelja 24. Septembar)        NOVI SAD / BEOGRAD   Dolazak u Novi Sad/Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

149 € umesto 90 €  platite samo 70 €
Navedena cena uključuje:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Kjanćiano Termama
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilazak Fiezola prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje i navedene izlete:

 • Izlet za Piencu i Volteru prema programu putovanja
 • Izlet za Kortonu i Areco prema programu putovanja
 • Izlet za Montepulčiano prema programu putovanja

 

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 65 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – 5 €
 • Obavezna doplata za gradsku taksu od 3 € po danu i osobi, odnosno ukupno 9 € za sva tri noćenja - PLAĆANJE U AGENCIJI!
 • Posetu vinskom podrumu „Talosa“ u Montepulčijanu sa uključenom degustacijom vina brenda „Montepulciano Nobile“ – 15 € (prijava obavezna u agenciji, a plaćanje ide isključivo na licu mesta našem predstavniku)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Piencu i Volteru – 35 €
 • Izlet za Kortonu i Areco  – 35 €
 • Izlet za Montepulčiano – 20 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018. 
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do  20.05.2018. 
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018.  Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „AVE“ 3***, Kjanćiano Terme (http://www.hotelave.it/index.php?hotel_eng)  ili sličan

Hotel je pozicioniran u centru banje. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, barovi, marketi, suvenirnice…. Od starog grada hotel je udaljen oko 900 metara, a od banjskih termi oko 1,5 km. Poseduje veliki lobi sa dnevnim boravkom i TV salonom, dva restorana za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, malu teretanu i saunu, fitnes centar, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC, fen za kosu), TV Cab., telefon, klima. Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja

(redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 3 od 1.8.2017.