You are here:Fantast> Proleće> Francuska> Pariz

Pariz, Prolećno putovanje

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:7 dana, Autobus
 • Datum polaska:28. April Rasprodato!
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hoteli 2** sup i 3***
 • Obilasci:Rems, Pariz, Luvr, Diznilend, Versaj
 • Cena:289 € Rasprodato!

Media

Pariz, Prolećno putovanje
Download attachments:

 

7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENJA
27. APRIL – 3. MAJ 
OSTVALD – REMS – STRAZBUR – PARIZ – VERSAJ – LUVR


Prvo su u Pariz došli slikari. Zatim su pisci zauzeli njegove najlepše kvartove. Uz miris slikarskih boja pod pariske krovove ušao je miris duvana iz intelektualnih lula. Danas nikakvim sredstvima nije moguće provetriti pariske mansarde. Za slikarima pohriliše ka gradu svetlosti razni mudraci i ludaci, najlepše žene i najumnije glave sveta... Razmišljati danas o Parizu znači snivati one snove koje je „Belle Epoque“ pružala došljacima iz celog sveta. Pariz je još uvek upaljena sveća na oltaru boemskog života Monmartra, i beskonačno lutanje po kafanicama Monparnasa. Midinete, promukli glas Žilijet Greko; zakovitlani kan-kan u Mulen Ružu, još manje suknje u Foli Beržeru i Lidu. Pariz...to su i intimne večere u separeu „Kod Maksima“... Priče o boemskom životu starog Pariza, o glasu i lutanju „malog vrapčića“, o sjaju minulih vremena... Sve Vas to očekuje u gradu svetlosti, najposećenijem gradu sveta!
Program putovanja:
1. Dan (četvrtak, 27. April)     NOVI SAD/BEOGRAD...
Polazak iz Novog Sada oko 16h i iz Beograda oko 18h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. Dan    OSTVALD Putovanje dalje vodi preko Austrije i Nemačke do OSTVALDA. Dolazak u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.
3. Dan    OSTVALD – STRAZBUR – REMS – PARIZ  
Doručak. Panoramsko razgledanje STRAZBURA, grada u pokrajini Alzas na istoku Francuske na reci Il: istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. veku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13.veka. Polazak za Rems. Vožnja kroz francusku provinciju Šampanj do glavnog grada regije REMSA. Po dolasku u Rems obilazak Katedrale i kratko upoznavanje sa ovim remek delom gotike, jednim od tri najznačajnija spomenika francuske gotike. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do glavnog grada Francuske, PARIZA. Smeštaj u hotel u predvečernjim časovima. Noćenje.
4. Dan    PARIZ     Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam. Slobodno vreme. Noćenje.
5. Dan    PARIZ – LUVR – VERSAJ            Doručak. Prepodnevna poseta (fakultativno) kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr u Parizu koji je je najposećeniji istorijski muzej na svetu, čak je i ulaz u Luvr sam po sebi umetničko delo. U muzeju Vas čeka najveća kolekcija istorijskih umetničkih dela na svetu. Nakon posete Luvru sledi fakultativni izlet do VERSAJA sa obilaskom i posetom Versajskom dvorcu. Ovaj impozantni dvorski kompleks sa ogromnim parkom – koji se smatra najraskošnijim u Evropi – izgrađen je i dograđivan po nalogu Luja XIV sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. Obilazak podrazumeva odlazak do dvorca, prednje dvorište, ulazak i obilazak dela palate od kapele, salona Venere, Dajane, Marsa, soba rata, mira, dvorane ogledala potom kraljevskih soba, spavaća soba Marije Antonete… potom slobodno vreme u parku palate. Povratak u Pariz. Noćenje.
6. Dan    PARIZ     Doručak. Odjava iz hotela. Fakultativni obilazak Ajfelove kule, građevina Gustava Ajfela, visoke 320 metara, koja datira iz 1889. godine, simbola Pariza i Francuske koji privlači ogroman broj turista. Fakultativno krstarenje Senom uz pogled na Pariz sa reke, od mosta Alma, pored Luvra i Orseja, oko ostrva Cite i Notr Dama, pa do Ajfelove kule. Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Francusku, Nemačku, Austriju i Sloveniju…
7. Dan (sreda, 3. Maj)         BEOGRAD/NOVI SAD          Dolazak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE

● Poseta muzeju Luvr u trajanju od oko dva sata. Cena: 35 €. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i usluge lokalnog vodiča.

● Poludnevni Izlet autobusom “ Versajski dvorac” u trajanju od oko pet sati. Cena: 30 €. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacije, ulaznice za dvorac i usluge lokalnog vodiča. Ulaznica za Versajske vrtove kada rade fontane koštaju dodatnih 8 € po osobi.

● Ajfelova kula – cena naknadno

● Sena – cena naknadno

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Francuskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

289 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 2* i 3* u Ostvaldu (1 noćenje) i Parizu (3 noćenja)
 • obilaske prema programu
 • usluge vodiča
 • troškovi organizovanja putovanja. 

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Fakultativne izlete i posete prema programu
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 140 €
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2017.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%
NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!
OPIS HOTELA:
HOTEL „IBIS Strasbourg Sud la Vigie“***, Ostvald www.ibis.com
Hotel se nalazi 12 km od centra Strazbura. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV Cab. Doručak – samoposluživanje.

HOTEL „B&B PARIS PORTE DES LILAS“ **, Pariz http://www.hotel-bb.com/fr/hotels/paris-porte-des-lilas.htm 
Hotel se nalazi u širem regionu grada, 8 km od centra grada, u blizini metro stanice Porte des Lilas na liniji br.11. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom , standardno opremljene, sa telefonom i TV Sat, besplatan WiFi. Doručak – samoposluživanje.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja
(redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Cenovnik broj 1 od 14.07.2016.