Korzika & Sardinija

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:7 dana, Autobus + Brod
 • Datum polaska:24. Maj i 27. Septembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Livorno, Algero, Kaljari, Olbija, Bonifačio, Porto Ćervo
 • Cena:289 € (Verovatno 27%)

Media

Korzika & Sardinija
Download attachments:

7 DANA AUTOBUSOM I FERIBOTOM / 3 noćenja u hotelu + 2 noćenja na feribotu
24. – 30. MAJ 2017.   &   27. SEPTEMBAR – 3. OKTOBAR 2017.
LIVORNO – ALGERO – KASTELSARDO – KALJARI – BONIFAĆIO – OLBIJA – PORTO ĆERVO

Vreme je da za Vas uradite nešto posebno... Da se obogatite lepim predelima i sjajnim pričama... Ovo putovanje je za prave sladokusce... Ispunjeno je lepim pričama, fantastičnim predelima, dobrim vinima... Vodimo Vas na ostrvo uspomena koje i danas čuva tajne u svojoj unutrašnjosti... Tajne misteriozne civilizacije Nuraga, ponos drevnih Sarda koji će uvek reći da nisu Italijani... Ostrvo pripada Italiji, ali je u svemu drugačije od kulture kopna... Algero je grad u kojem još uvek govore Katalonskim jezikom. To je prestonica skupocenih korala... Kastelsardo oduzima dah svojom lepotom, a noću šetati njegovim ulicama pod specijalnom dekorativnom rasvetom, znači zaroniti u sasvim drugačiji svet ispunjen ushićenjima... Kaljari je prava prestonica, živa luka sa mirisom mora... Grad specifičnih prostora i sjajnih vidikovaca... Izlet na Korziku je nešto što sebi morate priuštiti! Dok feribot bude prilazio ovom Francuskom ostrvu, oduzeće Vam dah pogled na utvrđeni grad Bonifaćio i panorama 70 m visokih klifova koji se okomito survavaju u more... Zaista prizor za sećanje! Na kraju ćemo posetiti Olbiju, mali usnuli gradić kroz koje vreme sporo protiče... Ovo putovaje ćete pamtiti dugo, dugo... Pridružite nam se...
Program putovanja:
1. DAN (sreda 24. Maj / 27. Septembar)       NOVI SAD - BEOGRAD... Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u kasnim večernjim satima (oko 23h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN   LIVORNO - NOĆNA PLOVIDBA TIRENSKIM MOREM   Dolazak u LIVORNO u popodnevnim satima. Organizovana šetnja gradom uz razgledanje: Katedrala, Piazza Grande, Nova tvrđava i kvart Mala Venecija,... Slobodno vreme za odmor, šetnju, uživanje... Preporuka: prošetajte se do prelepe terase Maskanji koja predstavlja lep vidikovac ka otvorenom moru. U 19.45h polazak ka luci ukrcaja na feribot. Ukrcavanje na feribot. Sledi smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Isplovljavanje feribota u 21h. Noćna plovidba. Tirenskim morem kraj ostrva Elba, Tirenskog arhipelaga i Korzike...
3. DAN         GOLFO ARANČI – ALGERO – KASTELSARDO     Uplovljavanje u Sardinijsku luku Golfo Aranči u 7h. Iskrcavanje sa feribota i nastavak putovanja autobusom. Odlazak do srednjovekovnog gradića ALGERO. Algero je po mnogima najlepši grad na Sardiniji, i jedini grad na ostrvu u kojem se još uvek koristi katalonski jezik. Slobodno vreme u glavnoj ulici Karlo Alberto, uz uživanje u trgovinama sa nakitom od skupocenih korala… Odlazak iz Algera u 14h. Smeštaj u hotel u KASTELSARDU posle 16h. Odmor. Slobodno vreme za individualno uživanje u šetnji do starog grada. Noćenje.
4. DAN        KASTELSARDO – KALJARI - KASTELSARDO    Doručak. Polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet do Sardske prestonice KALJARIJA. Putovanje središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku, kraći obilazak grada uz razgledanje: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom; trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Polazak ka hotelu u 18h. Povratak do 22h. Noćenje.
5. DAN      KASTELSARDO – KORZIKA / BONIFAČIO - KASTELSARDO      Doručak. Fakultativni izlet na Korziku. Odlazak do luke ukrcaja Santa Tereza Galura. Prelazak preko moreuza Bonifačio (plovidba 1 sat). Dolazak u BONIFAČIO na Korzici. Šetnja do utvrđenog Gornjeg grada koji se nalazi na okomitim liticama iznad zaliva i luke. Slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu Gornjeg grada i Starog grada koji se nalazi uz luku. Povratak sa Korzike ferijem i dalje busom do hotela. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.
6. DAN   KASTELSARDO – OLBIJA – PORTO ĆERVO – NOĆNA PLOVIDBA TIRENSKIM MOREM            Doručak. Odlazak iz Kastelsarda. Putovanje do OLBIJE. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, možda i posetu znamenitom Arheološkom muzeju... Poludnevni fakultativni izlet do ekskluzivnog turističkog naselja PORTO ĆERVO koje predstavlja sedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Porto Ćervu oko 2 sata i povratak u Olbiju. Slobodno vreme. Oko 20h ukrcavanje na feribot. Sledi smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Tirenskim morem.
7. DAN (utorak 30. Maj / 3. Oktobar)    LIVORNO – PRATO – NOVI SAD/BEOGRAD             Iskrcavanje u Livornu u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja autobusom preko Pize. Poseta šoping centru „I Gigli“ kod Prata. Slobodno vreme (3 sata) za šoping. Nastavak putovanja preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA + PAKET IZLETA za uplate u agenciji
289 € umesto 125 €  samo 99 €
Navedena cena uključuje:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • prevoz feribotom na relaciji Livorno - Golfo Aranči na Sardiniji - Livorno
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Kastelsardu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • prema programu
 • poseta tržnom centru „I Gigli“ kod Prata

Navedeni paket izleta uključuje:

 • Izlet do Kaljarija sa bus prevozom i vodičem
 • Izlet do Korzike sa obilaskom Bonifačija, povratnim kartama za feribot, bus prevozom i uslugama vodiča
 • Izlet do Porto Ćerva / Smaragdne obale sa bus prevozom i uslugama vodiča

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet do Kaljarija sa navedenim obilascima – 40 €
 • Izlet do Korzike sa uključenim kartama za feribot i obilaskom Bonifačija – 60  €
  • Izlet do Smaragdne obale sa posetom Porto Ćervu – 25 €
Navedena cena aranžmana ne uključuje:
 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din.)
 • Doplata za smeštaj u kabinu na feribotu tokom noćnih plovidbi Livorno – Sardinija - Livorno – cena po kabini iznosi 180 € za oba pravca (kabina je četvorokrevetna sa 2 redovna ležaja + 2 ležaja na sprat) – OBAVEZNA REZERVACIJA KABINE I PLAĆANJE U AGENCIJI 15 DANA PRE PUTOVANJA!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 75 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu: 120 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 10 €
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel „Pedraladda“*** Castelsardo, (www.hotelpedraladda.it) ili sličan

Hotel se nalazi u lepom letovalištu i srednjovekovnom gradu Kastelsardo u regiji Sasarija. Hotel poseduje standardni sadržaj u vidu lobija sa dnevnim boravkom, recepcije otvorene 24 sata, restorana/salona za doručak (kontinentalni, slab i jednoličan doručak)... Sve sobe su 1/2 ili 1/2+1 (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija što ugrožava komfor treće osobe). Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon.

FERIBOT - Naša agencija koristi usluge kompanije „Corsica-Sardinia Ferry“. Njihovi feriboti su sasvim solidni, sadrže nekoliko barova, zatim 2 restorana, toalete, unutrašnje i spoljne kabine, otvorene palube… Sve kabine na brodu su četvorokrevetne i poseduju dva klasična ležaja + 2 ležaja na sprat (na rasklapanje – pomoćni). Kabine sve sadrže tuš-WC i imaju ograničeni komfor. Putnici koji ne uplate kabine mogu uplatiti na recepciji feribota tzv. „sleeping chairs“. NAPOMENA: putnici se pešice ukrcavaju na feribot i nije im dozvoljeno unošenje prtljaga, već samo ručnog prtljaga sa stvarima koje su putnicima potrebne za noćnu plovidbu! Dakle, molimo da pre putovanja pripremite ručni prtljag koji ćete moći uneti na feribot. Vaš ostali prtljag ide sa autobusom u kargo deo feribota! Kabine se moraju rezervisati odmah prilikom prijave za putovanje!

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 23.11.2016.