VENECIJA-BARI-OLIMPIJA-KRF-DUBROVNIK
Zaplovite Kosta Luminosom iz Venecije do Barija, obiđite grad Krf sa prelepim građevinama iz perioda vladavine Mletačke republike, a priču o nekadašnjoj moći Serenisime- republike Venecije zaokružite šetnjom po čuvenom dubrovačkom Stradunu.
Venecija - Počeci grada koji se nalazi na 117 ostrva počinju u 5 veku. Tada su od Huna progonjeni stanovnici Aquileje nastanili neke od tih močvarnih ostrva. U tom skloništu začelo se vojvodstvo sa duždem na čelu (697.god) i tu se rodila trgovačka metropola koja je zavladala morem, a posvetili su je Sv. Marku pošto su mošti apostola doneli iz Aleksandrije. Carigrad je osvojio 1204. dužd Enrico Dandolo. U 15 veku Venecija je bila, s više od dvesta hiljada stanovnika, sedište svetske trgovine i najveći lučki grad na svetu. Raskošne građevine koje su podsećale na orijentalne uzore i postajale su sve raskošnije. Nicale su nove, bogato opremljene od umetnika kao što su bili Tintoretto, Veronese, Tizian. To je grad sa 160 kanala i četiri stotine mostova.
Bari- drugi najveći grad u južnoj Italiji, bio je izvorno veliki poljoprivredni, industrijski i uglavnom komercijalni centar, aktivni luka i važna komutacijska mreža sa Istokom. Njegovi počeci su strogo povezani sa pomorskom delatnosti Vizantije u srednjem veku. Najupečatljivije građevine su Katedrala, koja potiče još iz XI veka, crkva Svetog Nikole i utvrđenje iz perioda vladavine Normana.
Katakolon sa Olimpijom- mala luka osnovana u prvoj polovini XIX veka, a neraskidivo je povezana sa Olimpijom. Olympia, predstavlja najvažnije mitološko mesto antičke Grčke. Olimpijske igre su ovde i nastale, u čast kralja Pelopsa, po kome poluostrvo i dobija ime Peloponez U početku su Olimpijske igre obuhvatale samo nekoliko disciplina, trajale su jedan dan, a svi sukobi su tada prestajali, Danas je Olimpija jedno od najposećenijih arheloloških lokaliteta Antičke Grčke.
Krf - jedno od sedam Jonskih ostrva. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, kćerki reke Assopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf. Glavni grad ostrva je grad Krf jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača. Grad ima dve tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pruzice Vam poseban ugodjaj.
Dubrovnik - Dubrovnik, nekada Ragusa, jedan je od najlepših gradova na hrvatskom delu Jadranske obale. Osnovan je u VII veku. Grad je bio pod protektoratom Vizantije, Venecije, Mađarske, Turske carevine ali je potpala pod vlast Napoleona I. Bio je značajan trgovinski i kulturni centar regije (dubrovačka književnost, maskembali, veliki broj Dubrovčana je pohađao visoke škole u evropskim zemljama... ). Grad je predstavljao sponu između slovenskih naroda koji su se nalazili istočno i zapadno od njega. Uspon dubrovačke republike prekinut je zemljotresima 1667. godine koji su potpuno uzdrmali ekonomske prilike u ovom gradu ali su srećom mnoge zgrade ostale neporušene. Danas je to grad muzeja i festivala, grad konoba i restorana, mesto pitome mediteranske klime i prelepih pejzaža.
 
PLAN KRSTARENJA:
 
Dan
Luka
Uplovljavanje
Isplovljavanje
1.
VENECIJA (Italija)
---
17.00
2.
BARI (Italija)
13.00
17.00
3.
KATAKOLON/OLIMPIJA (Grčka)
13.00
19.00
4.
KRF (Grčka)
08.00
18.00
5.
DUBROVNIK (Hrvatska)
08.00
14.00
6.
VENECIJA (Italija)
09.00
---
CENE SU IZRAŽENE U EURIMA PO OSOBI
DATUM POLASKA
Unutrašnjakabina
Spoljašnja kabina
Spoljašnja kabina sa balkonom
Samsaraapartman
Apartman sabalkonom
09.04.2010
474
714
824
1.054
1.104
CENE DATE U TABELI SU KATALOŠKE I PREDSTAVLJAJU MAKSIMALNI IZNOS ARANŽMANA. CENA ARANŽMANA MOŽE BITI SAMO NIŽA OD DATIH, A POPUSTE NA IZNOS ARANŽMANA BRODAR DAJE U SKLADU SA BROJEM RASPOLOŽIVIH MESTA I DATUMA PRIJAVE.
IZLETI SA BRODA
STARI GRAD MATERA (BARI) – Stari deo grada Barija će Vas iznenaditi svojom neverovatnom umetnošću, gradnjom i narodnim običajima. Kroz uske uličice sa kamenim kućama će Vas provesti lokalni vodič i upoznati Vas sa načinom života od kamenog doba do danas. Otkriće Vam grad „Sassi“ sa antičkim kvartovima arhaičnog šarma, kao jedinstven primer urbanističke strukture u svetu. To je grad sa stotinu crkava sa impresivnim freskama nastale pod uticajem Latinske i Vizantijske umetnosti. Atmosferom Sassi-ja je bio očaran i Mel Gibson, koji je deo snimanja svog filma „Pasija“ smestio baš ovde. NAPOMENA: Vožnja od broda do Matere traje oko 1h po pravcu. Vreme obilaska: oko 5h. Predlaže se udobna obuća, zbog konfiguracije terena. CENA PO OSOBI: 49€ odrasli, 34,3€ deca do 14 god.
OSTUNI – BELI GRAD – Nakon napštanja luke i grada Barija, ulazi se u u region sunčane Apulije, sa bogatim vinogradima, maslinjacima i tradicionalnim kućama koje lokalno stanovništvo naziva „caselle“. Uskoro se nailazi na Ostuni, la Città Bianca, čiji istorijski centar leži na tri brda, okružen sa gradskim zidinama i kulama. Šetnja započinje od trga Piazza Libertà, a vodič će Vas dalje upoznati sa Gradskom palatom i statuom St. Oronza. Na kraju razgleda, isprobaćete lokalne specijalitete u restoranu sa tradicionalnom kuhinjom. Pre povratka na brod, imaćete slobodno vreme za šetnju po uskim zavojitim uličicama Ostunija. NAPOMENA: Vožnja do Ostunija traje oko 1,5h. Tura traje oko 5,5h. Preporučujemo ranu rezervaciju pošto je broj mesta ograničen. CENA PO OSOBI: 48€ odrasli, 33,6€ deca do 14 god.
TVRĐAVA DEL MONTE I BAZILIKA SV.NIKOLE (BARI)- Izlet Vam pruža mogućnost da se upoznate sa dve najdragocenije građevine Italijanske umetnosti i arhitekture. Prva je crkva Svetog Nikole, koja Vas vraća u 1087 godinu kada je ekspedicija od 62 mornara iz Barija donela mošti Svetog Nikole. Nakon obilaska crkve autobus Vas vozi do Zamka Monte, izgraćenog polovinom XIII veka. Zamak je uskoro napušten, ali svojom neverovatnom formom, u XIX veku, ponovo privlači eksperte iz oblasti istorije, astronomije i arhitekture. Bićete fascinirani kada otkrijete da ni jedna strana osmougaonih dvorišta nije ista kao bilo koja drugam ali ukupan sklad građevine će Vas ostaviti bez daha. NAPOMENE: Tura traje oko 5h. Poseta crkvi iziskuje adekvatnu odeću. Izlet ne preporučujemo osobama sa invalidskim kolicima ili sa ograničenom pokretljivošću. Redosled u vožnji autobusom i pešačenju može biti promenjen. CENA PO OSOBI: 45€ odrasli, 31,5€ deca do 14 god.
OLIMPIJA SA ARHEOLOŠKIM MUZEJOM – Posetiće se lokalitet Olimpije sa muzejom gde se nalazi statua Hermesa Praksitela. CENA PO OSOBI: 58€ odrasli, 40,6€ deca do 14 god.
OLIMPIJA I UKUSI ANTIČKE GRČKE - obilaska arheološkog lokaliteta, planiran je obilazak Katakolona, sa degustacijom lokalnih specijaliteta uz muziku sirtakija i tradicionalnih grčkih igara. CENA PO OSOBI: 64€ odrasli, 44,8€ deca do 14 god
KRF I AHILEON – Na ovom izletu ćete obići Kerkiru, fascinantan grad sa venecijanskom arhitekturom, kao i Ahileon, rezidenciju kraljice Elizabete Austrijske. CENA: 47€ odrasli, 32,9€ deca do 14 god
PALEOKASTRICA I KERKIRA – Izlet obuhvata odlazak do Paleokastrice, najlepši resort ostrva Krf sa čuvenim manastirom. Obilazi se i Mišje ostrvo, a zatim se odlazi do grada Krfa. CENA: 37€ odrasli, 25,9€ deca do 14 god
DUBROVNIK – Izlet koji obuhvata pešačku turu po Starom gradu (sa obilaskom Franjevačkog i Dominikanskog manastira, kao i glavne katedrale) i panoramski obilazak obale, autobusom. CENA: 42€ odrasli, 29,4€ deca do 14 god
TRG SV.MARKA I OKOLINA- Obilazak Venecije sa Duždevom palatom, mostom Uzdaha, Bazilikom Sv. Marka i trgom sv. Marka. CENA: 43€ odrasli, 30.1€ deca do 14 god
MURANO I BURANO- Obilazak najpoznatijih ostrva lagune Murano na kojem se proizvodi staklo i Burano na kome je fabrika čipke. CENA: 39€ odrasli, 27,3€ deca do 14 god
ROMANTIČNA VENECIJA IZ GONDOLE- Izlet obuhvata šetnju pored Duždeve palate i trga Sv. Marka kao i 35 minutnu vožnju gondolom po kanalima Venecije. CENA: 58€ odrasli, 45€ deca do 14 god
 
PONUDU OSTALIH IZLETA, KAO I DETALJAN OPIS ISTIH MOŽETE DOBITI NA BRODU
 
POPUSTI ZA DECU:
Dete od 0-18 godina u kabini sa 2 odrasle punoplatežne osobe – GRATIS (osim u punoj sezoni, kada i deca plaćaju određene nadoknade, u zavisnosti od vrste smeštaja)
 
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:       
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa za efektivu na dan uplate.
Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana (ukoliko je prijava za krstarenje urađena na više od 30 dana do polaska) , suma do 50% od cene aranžmana se uplaćuje najkasnije 30 dana pre puta, a ostatak najkasnije 20 dana pre polaska.
Odloženo – 30% prilikom rezervacije, za ostatak duga se deponuju čekovi građana sa datum dospeća 10. ili 20. u mesecu, a najkasnije do novembra 2010.
Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji.
Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja na 3, 6 ili 12 meseci)
Putem administrativne zabrane (za putnike sa čijim firmama imamo sklopljen Ugovor o kreditiranju radnika) do novembra 2010., uz uvećanja od 2% mesečno na rate koje dospevaju po povratku sa putovanja
 
CENA OBUHVATA:
 
Krstarenje u trajanju od 6 dana na krstarici Costa Europa, po navedenom planu krstarenja
5 puna pansiona (doručak/ručak/večera) u restoranu na brodu
Jutarnji čaj ili kafa na palubi broda
Popodnevni čaj ili kafa na palubi broda sa malim posluženjem (užina – „snack“)
Besplatnu vodu, led, kafu, čaj, sladoled tokom posluženja obroka
Koktel prijem sa kapetanom broda
Lični stjuart za svaku kabinu
Vlastiti sto u restoranu sa vlastitim konobarom
Informativni pult otvoren 24 sata dnevno
Svi sadržaji na brodu (fitnes, teretana, bazeni, teatar, Gala šou-programi svako veče,...)
Organizacione troškove
CENA NE OBUHVATA:
 
Cenu povratne avionske karte Beograd-Venecija-Beograd (od 250€ sa taksama i TSC); Do Venecije je najjednostavnije i mnogo povoljnije stići sopstvenim autom ili na redovnoj autobuskoj liniji (cena povratne karte je oko 110 €)
Opciona noćenja u hotelu sa 3/4* u Veneciji/Mestreu (od 35€ po osobi i noćenju)
Transfere sa aerodroma do luke Venecije ili do hotela u Veneciji i povratno
Izlete sa broda – izleti se organizuju sa vodičem i autobusima i mogu se rezervisati na samom brodu prilikom ukrcaja (u programu su dati samo izleti za Bari, ponudu ostalih ćete dobiti na brodu)
Indivudualne troškove na brodu (šoping, pića u barovima, korišćenje telefona, interneta i sl.)
Cenu italijanske individualne „šengen“ vize – za putnike koji ne poseduju biometrijski pasoš. Putnici su u obavezi da sami provere vizne režime zemalja koje posećuju
Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje (1,2 € po danu putovanja i osobi) i putno osiguranje (40 € po osobi)
Lučke takse 115€ po osobi (takse su podložne promenama)
Servisnu nadoknadu u iznosu od 49 € za odrasle osobe, a za decu od 14 do 17 godina u iznosu od 25 €; deca ispod 14 godina su oslobođena ovog plaćanja!
KRSTARICA COSTA EUROPA Na brodu Costa Europa, kao što ime sugeriše, atmosfera odiše profinjenim ukusom,u elegantnim salonima i kafićima, a među njima, ne propustite Argo Lounge i Delo Cognac & Cigar Bar. Što se tiče zabave, tu je pozorište, disko i blještavi kazino. Tu je i zbirka umjetničkih dela, u rasponu od antikviteta do radova flamanskih umetnika, bronzane kineske skulpture i XVII veka... Neki sadržaji će Vas zaista impresionirati, kao  bazen sa krovom na uvlačenje krova i višenamensko sportsko igralište za tenis, košarku i odbojku.
MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROUČITE OPŠTE USLOVE KRSTARENJA BRODARA „COSTA CRUISE“ KOJE MOŽETE DOBITI U NAŠOJ POSLOVNICI
 
Cenovnik br.1 od 18.02.2010.

Online - Avio Karte

  NOVI SAD - AERODROM - NOVI SAD  

SAMO ZA PUTNIKE FANTAST TOURIST-a
*Povratni transfer uz uplaćen aranzman kosta samo 20 eura!