BARSELONA-MONTE KARLO – LIVORNO – OLBIA – KAPRI – TUNIS – PORT MAHON
Harmonična mešavina neverovatnih pejzaža, drugačijih tradicija i različitih kultura, su ono što će ovo krstarenje učiniti jedinstvenim doživljajem za svakog ko se odluči da se otisne Sredozemljem na blistavoj krstarici Kosta Marina.
Barselona - glavni grad autonomne pokrajine Katalonije i istoimene provincije na severoistoku Španije. Nalazi se na obalama Mediterana, Nemojte propustiti da vidite neke od simbola grada: Sagrada Familia, Palata muzike, Pikasov muzej, Park Guelj,el Teatro del Liceu... Neki od njih deo su klasične Barselone, Barselone koja je postojala pre nego što pretvorila u centar turističkog interesovanja. Drugi čine deo novog šarma grada, grada koji se svetu predstavlja kao centar gde se spajaju dizajn, nove umetničke tendencije i avangardni pokreti, grad u kome gotika živi zajedno sa najnaprednijom savremenom arhitekturom.
Monte Karlo - je jedno od najbogatihih mesta u Evropi, a nalazi se u Kneževini Monako. Monte Karlo je u svetu poznat po svojim kazinima, kockanju, glamuru i asocira na mesto u kome poznati i bogati provode odmor. Jedna od atrakcija ovog mondenskog mesta je staza „Krug Monaka“ na kojoj se održava Velika nagrada Monaka Formule 1. Monte Karlo danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi i kao takav, osim kompleksa kazina koji je nastao krajem XIX veka, poseduje i operu, baletsku dvoranu kao i velik broj otmenih hotela i klubova
Livorno - Livorno se nalazi na istočnoj obali Tirenskog mora, blizu mesta gde se reka Arno uliva u ovo more. Poznat kao najvažnija luka Toskane i jedna od najvažnijih na Tirenskom moru i celoj Italiji. Livorno je pravi primorski grad, koji velikom dužinom izlazi na obalu Tirenskog mora. Kroz stari deo grada prokopano je više kanala, pa grad pomalo podseća na mnogo poznatiju Veneciju. Poslednjih godina sve više postaje turističko odredište, zahvaljujući veoma lepom i dobro očuvanom starom delu grada, koji ima očuvane stare zidine, brojne kanale i mostove, kao i trgove, gradske crkve i monumentalna zdanja. Grad je poznat po klasicističkoj arhitekturi, koja je dosta retka u Italiji.
Olbia – primorski gradić na drugom po veličini ostrvu u Sredozemlju – prelepoj Sardiniji, okružen plažama i bistrim morem smaragdno zelene boje, prepun mirisa mirte i planike. Olbija je jedan od značajnijih gradova ovog severo-zapadnog dela ostrva. U samom gradu možete videti ostatke rimskih građevina, kao i crkvu San Simplicio. Istorijskicentarsadrži brojne picerije i trgovine, restorane i barove, koji su veoma živopisni.
Ostrvo Kapri - Nalazi se na južnoj strani Napuljskog zaliva kraj Sorentinskog poluostrva. Kapri je još od rimskih vremena bio čuven po svojim lepotama. Od druge polovine XIX veka Kapri je postao popularno odredište evropskih umetnika, književnika i drugih slavnih ličnosti. Tokom 1950. Kapri je postao popularno odredište međunarodnog džet seta. Centralni trg Kaprija je zadržao seosku arhitekturu, ali je pun skupih buticika i restorana.
Tunis – topla oaza u ogromnoj afričkoj peščanoj površini, koja nasmejano dočekuje turiste nudeći im čisto more, prelepe plaže, To je najsevernija i najmanja afrička država. Glavni grad je isatoimeni Tunis, koji je ušao u sve istorijske knjige kao Kartagina. Ono što još treba da se vidi u ovom milionskom gradu je njegova medina, muzej mozaika iz rimskog perioda, Sidi bu Said…
Port Mahon - Menorka je jedno od Balearskih ostrva i pripada Španiji. Ime je dobilo jer je manje od susednog ostrva Majorka. Port Mahon, glavni grad ostrva Menorka, treba svakako videti, jer će vas sigurno zadiviti kontrasti engleskog stila i Katalonsko-gotičke arhitekture.
PLAN KRSTARENJA:
Dan
Luka
Uplovljavanje
Isplovljavanje
1.
BARSELONA (Španija)
 
16.00
2.
MONTEKARLO (Francuska)
10.00
19.00
3.
LIVORNO (Italija)
08.30
19.00
4.
OLBIA (Italija)
08.00
17.00
5.
KAPRI (Italija)
08.00
13.00
6.
TUNIS (Tunis)
08.00
14.00
7.
PORT MAHON/MENORKA (Španija)
13.00
19.00
8.
BARSELONA (Španija)
13.00
 
CENE SU IZRAŽENE U EURIMA PO OSOBI
DATUM POLASKA
31.5.
07.6.
20.9.
14.6.
21.6.
13.9.
28.6.
05.7.
12.7.
19.7.
30.8.
06.9.
26.7.
02.8.
23.8.
16.8.
Unutrašnja kabina
674
714
774
874
974
Spoljna kabina
894
934
994
1.094
1.194
Spoljna kabina sa balkonom
1.444
1.484
1.544
1.644
1.744
CENE DATE U TABELI SU KATALOŠKE I PREDSTAVLJAJU MAKSIMALNI IZNOS ARANŽMANA. CENA ARANŽMANA MOŽE BITI SAMO NIŽA OD DATIH, A POPUSTE NA IZNOS ARANŽMANA BRODAR DAJE U SKLADU SA BROJEM RASPOLOŽIVIH MESTA I DATUMA PRIJAVE.
IZLETI SA BRODA
BARSELONA – Upoznajte istorijske i kulturne tradicije Barselone. Najpre se odlazi do brda Monžuik,vozi se po glavnom bulevaru Dijagonal, panoramski se razgleda Sagrada Familia, nastavlja se do Gotske četvrti, a potom i do Guelj parka. CENA PO OSOBI: 44€ odrasli,30,8€ deca do 14 god.
GAUDIJEVA REMEK DELA – Izlet obuhvata obilazak Guelj parka, Sagrada Familie (eksteriorno), Casa Mila-e (La Pedrera), Casa Batllo-a. CENA PO OSOBI: 41€ odrasli, 28,7€ deca do 14 god.
 MONSERAT – Autobus vozi kroz slikovite predele Katalonije, a posebno će Vas očarati spektakularni pogled na brdo Monserat. Na ovom brdu se nalazi benediktanski manastir iz XI veka, a posetiće se Basilika iz XVI veka. CENA PO OSOBI: 38€ odrasli, 30,1€ deca do 14 god.
BARSELONA U RITMU FLAMENKA – Autobus Vas vodi na panoramsko razgledanje grada (Sagrada Familia, ulica Paseo de Gracia – sa Gaudijevim remekdelima Casa Mila i Casa Fedrera. Zatim se odlazi u Špansko selo, gde ćete u Andaluzijskoj četvrti uživati u flamenko spektaklu. CENA PO OSOBI: 57€ odrasli, 39,9€ deca do 14 god.
MONAKO I OKEONOGRAFSKI MUZEJ – Iz luke polazite autobusom do  jedne od najmanjih nezavisnih država u svetu, čiji su koreni i istorija neodvojivo povezani sa porodicom Grimaldi. Stići ćete u monte Karlo, najpoznatiju četvrt Kneževine, sa svojim cazinima, luksuznim hotelim, visokog društva i ulice u kojoj se Grand Prix Formule 1 održava svake godine. Posetićete Monako-Vile, stari grad, smešten na steni visoko iznad mora. Ovde ćete imati priliku posetiti Okeanografski muzej sa svetski poznatim akvarijumom. Prošetaćete po  trgu, gde je Knežev dvor i katedrala, u kojoj je sahranjena princeza i glumica Grejs Keli. CENA PO OSOBI: 64€ odrasli, 44,8€ deca do 14 god
NICA I KAN – Putovanje autobusom do Kana, jednom od najekskluzivnijih mesta na Azurnoj obali, gde ćete videti  Croisette, elegantnu rivu, sa  drvoredom u nizu sa luksuznim hotelima, ekskluzivnim restoranima i buticima . Zaustavićete se na Palais des Festivals, sedište održavanja filmskog festivala. Put nastavlja do Nice, glavni grad rivijere. Bićete očarani Promenade des Anglais, šetalištem sa palmama koje se proteže duž spektakularnog "Zaliva anđela". Vaš vodič će vas odvesti u šetnju kroz stari grad, a tura se završava na slikovitoj cvetnoj pijaci. CENA PO OSOBI: 44€ odrasli, 30,8€ deca do 14 god
PIZA – Izlet do sedišta nekadašnje Maritimne republike, grada na Arnu, sa čuvenim Krivim tornjem. Poseta Polju čuda, na kom se nalaze Katedrala, Krstionica i Toranj, sva tri remek dela romanske arhitekture. CENA PO OSOBI: 49€ odrasli, 34,3€ deca do 14 god
FIRENCA – Polazak autobusom do trga Mikelandjelo,odakle je zadivljujuć pogled na Firencu. Odatle se nastavlja do centra grada, do trga Duomo, gde se nalaze katedrala, krstionica i Đotov toranj (zvonik), a kratkom šetnjom dolazite do glavnog trga – Sinjorije, sa prelepim spomenicima, skulpurama i Starom Palatom. Nedaleko odatle je i Most Vekio, jedan od simbola Firence. Nakon ručka, šetnja se nastavlja do trga Santa Kroće, gde je i istoimena crkva (Firentinski panteon). CENA PO OSOBI: 89€ odrasli, 62,3€ deca do 14 god.
 SMARAGDNA OBALA – Kažu da je smaragdna obala najlepši deo Sredozemlja, a vaš izlet vas dovde vodi kroz prelepe predele Sardinije. Videćete i nove naseobine Kala di Volpe, Kaprikoli i Romacino. Upoznaćete se i sa nekim od bisera Smaragdne obale: Baia Sardinija, Porto Ćervo – čuveno letovalište i gradić San Pantelejmon CENA PO OSOBI: 41€ odrasli, 28,7€ deca do 14 god
KAPRI I ANAKAPRI – Izlet započine odlaskom u Anakapri, do kojeg se stiže kroz očuvanu prirodu i živopisne pejzaže ostrva. U Anakapriju će se obići vila San Mikele, kuću čuvenog švedskog doktora i pisca, posebno intereseantnu zbog nameštaja iz XVII veka i arheoloških nalaza. Izlet nastavlja do glavnog grada ostrva – Kaprija, gde ćete videti predivan trg Umberto I. CENA PO OSOBI: 32€ odrasli, 224€ deca do 14 god
KAPRI I PLAVA PEĆINA – Odlazak brodićem do plave pećine, čuvene po svojim zidovima koji su od refleksije sunca i mora plave boje,ali i po ostacima koji svedoče o ljudskom životu pre i u doba Rimskog carstva.Sa brodića se iskracava u čamce koji vas uvode u unutrašnjost pećine.Nakon ove avanture,odlazite do grada Kaprija,gde ćete se prošetati centrom i uživati na Trgu Umberta I.CENA PO OSOBI:57€ odrasli,39,9€ deca do 14 god
KARTAGINA I BLAGA BARDO MUZEJA – Obilazak lokaliteta Kartagine, odlazak do Sidi Bu Said-a, a zatim poseta muzeju Bardo (najstariji muzej u Africi sa čuvenim rimskim mozaicima) CENA PO OSOBI: 57€ odrasli, 39,9€ deca do 14 god.
PANORAMA TUNISA I ŠOPING – Autobus vozi kroz moderan deo grada do Medine, starog dela Tunisa, gde ćete na suku (pijaci) moći da kupite suvenire i druge tunižanske proizvode i da doživite atmosferu tradicionalnog života. Na povratku ka luci je planirana poseta prodavnici čuvenih tunižanskih tepiha. CENA PO OSOBI: 53€ odrasli, 37,1€ deca do 14 god.
MENORKA – Drugo po veličini ostrvo Baleara, puno podsetnika iz prošlosti, iz bronzanog doba i megalitskih konstrukcija starih civilizacija. Na vašem izletu ćete proći kroz živopisna sela San Luis i Vila Karlos, do vašeg odredišta, starog ribarskog naselja Binibeka. CENA PO OSOBI: 42€ odrasli, 29,4€ deca do 14 god.
PONUDU OSTALIH IZLETA, KAO I  DETALJAN OPIS ISTIH MOŽETE DOBITI NA BRODU
 
POPUSTI ZA DECU:
Dete od 0-18 godina u kabini sa 2 odrasle punoplatežne osobe – GRATIS (osim u punoj sezoni, kada i deca plaćaju određene nadoknade, u zavisnosti od vrste smeštaja)
 
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:      
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Societe General za efektivu na dan uplate.
Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana (ukoliko je prijava za krstarenje urađena na više od 30 dana do polaska) , suma do 50% od cene aranžmana se uplaćuje najkasnije 30 dana pre puta, a ostatak najkasnije 20 dana pre polaska.
Odloženo–30% prilikom rezervacije,za ostatak duga se deponuju čekovi građana sa datum dospeća 10. ili 20.u mesecu,a najkasnije do novembra 09.
Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji.
Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja na 3, 6 ili 12 meseci)
Putem administrativne zabrane (za putnike sa čijim firmama imamo sklopljen Ugovor o kreditiranju radnika) do novembra 2009., uz uvećanja od 2% mesečno na rate koje dospevaju po povratku sa putovanja
CENA OBUHVATA:
 
Krstarenje u trajanju od 15 dana na krstarici Costa Marina, po navedenom planu krstarenja
14 punih pansiona (doručak/ručak/večera) u restoranu na brodu
Jutarnji čaj ili kafa na palubi broda
Popodnevni čaj ili kafa na palubi broda sa malim posluženjem (užina – „snack“)
Besplatnu vodu, led, kafu, čaj, sladoled tokom posluženja obroka
Koktel prijem sa kapetanom broda
Lični stjuart za svaku kabinu
Vlastiti sto u restoranu sa vlastitim konobarom
Informativni pult otvoren 24 sata dnevno
Svi sadržaji na brodu (fitnes, teretana, bazeni, teatar, Gala šou-programi svako veče,...)
Organizacione troškove
CENA NE OBUHVATA:
 
Cenu povratne avionske karte Beograd-Barselona-Beograd (od 250€ sa taksama i TSC);
Opciona noćenja u hotelu sa 3/4* u Barseloni (od 45€ po osobi i noćenju)
Transfere sa aerodroma do luke ili do hotela u Barseloni i povratno
Izlete sa broda
Indivudualne troškove na brodu (šoping, pića u barovima, korišćenje telefona, interneta i sl.)
Cenu španske individualne „šengen“ vize – za putnike koji ne poseduju biometrijski pasoš. Putnici su u obavezi da sami provere vizne režime zemalja koje posećuju
Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje (1,2 € po danu putovanja i osobi) i putno osiguranje (40 € po osobi)
Lučke takse 115€ po osobi (takse su podložne promenama)
Servisnu nadoknadu u iznosu od 49 € za odrasle osobe, a za decu od 14 do 17 godina u iznosu od 25 €; deca ispod 14 godina su oslobođena ovog plaćanja!
Sve je osvetljeno na Costa Marini. Impozantni stakleni atrijum je visok tri sprata, a voda teče niz stakleni zid. Restoran Crystal ima oslikane prozore i sveobuhvatne poglede na more, a u noćnom klubu pod staklenom kupolom možete čitavu noć plesati pod zvezdama. Vežbajte u svetlom i prozračnom fitnes centru, opustite se i uživajte u spoljnim aktivnostima na prostranim sunčanim palubama s bazenima i jacuzzijima. Ukoliko tražite al fresco obroke, pođite u Yacht Club bife, a uveče možete birati između velikog broja intimnih barova i koktel-barova, plesa u plesnoj dvorani ili zabave u pozorištu. Brod ima 383 kabine, 3 restorana, 4 bara, 2 bazena, 3 đakuzija, fitnes centar sa saunom i parnim kupatilom, pozorište, kazino, disko, internet, biblioteku. ukupna težina broda je 26.000t, dužina je 175m, širina 26m, maksimalna brzina koju može da razvije je 21,5 čvorova.
MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROUČITE OPŠTE USLOVE KRSTARENJA BRODARA „COSTA CRUISE“ KOJE MOŽETE DOBITI U NAŠOJ POSLOVNICI
 
Cenovnik br.1 od 18.02.2010.

Online - Avio Karte

  NOVI SAD - AERODROM - NOVI SAD  

SAMO ZA PUTNIKE FANTAST TOURIST-a
*Povratni transfer uz uplaćen aranzman kosta samo 20 eura!