Rim o aranžmanu

opis mestaGalerija slika mesta
detaljnije...
opis smestajaGalerija slika smestaja
hoteli 
mapaMapa  VIRTUELNA TURA
detaljnije...
izletiIzleti
detaljnije...
infoFantast info
detaljnije...

Rim video

 

 kliknite ovde za program u pdf-u...                    kliknite ovde za program u word-u...

Da, da... La Dolce Vita... Sladak život... Tako je slavni i veliki Federiko Felini nazvao svoj kultni film čiju je radnju postavio upravo u večni grad, Caput Mundi... Sjajne role odigrali su Marčelo Mastrojani i Anita Egberg, a gledaoci najviše pamte scenu poljupca u fontani Di Trevi... Mi ćemo pokušati da pričama oživimo ovu, ali i mnoge druge storije vezane za ovaj slavni i veliki grad... Od drevnih puteva koji su svi nekada, ali i danas, vodili u Rim, preko kaldrme sećanja na Julija Cezara, Oktavijana Avgusta i malog dežmekastog cara koji je voleo da se igra sa šibicama, Nerona... Gledajući na Cirkus Maximus kroz glave će nam proći scene Ben Hura, a kada ugledamo Koloseum, prikazaće nam se scene Gladijatora... Pored carskog nasleđa, Rim je i grad umetnosti, raskošnih baroknih palata i prelepih crkvi i bazilika... Divićemo se remek-delima Mikelanđela, Berninija, Borominija, Rafaela... Uživaćemo bacajući novčiće u pomenutu di Trevi fontanu, šetaćemo se mondenskom ulicom Kondoti i posmatrati zaljubljene na skalama čuvenog Španskog trga... I zaista, gledajući tu masu Romana di Roma (Rimljana iz Rima), turista, spomenika, kulturno-istorijskog nasleđa, umetničkih dela... Shvatićemo i sami da ovaj grad nikada neće umreti... Jer on je večan!
 
Program putovanja:
1. DAN (sreda, 7. Maj)        Polazak u 14.30h iz Novog Sada sa parkinga kod hotela “Sajam”, u 16h iz Beograda sa parkinga kod Sava centra (parking naspram hotela “Continental”) i u 17.30h iz Šida sa dogovorenog mesta. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora. Noćna vožnja.
 
2. DAN                   RIM
Dolazak u Rim u podnevnim satima. Panoramska vožnja autobusom kroz Rim uz usputno razgledanje: Via Aurelia – čuveni rimski put, Tibar – mitska reka, Tiberijsko ostrvo sa ostacima Eskulapovog hrama, Palatin – čuveno rimsko brdašce, Cirkus Maksimus – najveći antički hipodrom, crkva Santa Maria in Kosmedin sa „La bocca della Verita“ („Usta istine“), Konstantinov slavoluk, Koloseum, Rimski forumi, Ulica carskih foruma, Oltar Nacije – „Il Vitoriano“, trg Venecije... Odlazak do Kapitola i obilazak trga koji je urađen po dizajnu Mikelanđela Buonarotija. Razgledanje: crkva Nebeskog oltara, Dioskuri, Kapitolski muzeji, statua Marka Aurelija... Jednočasovno slobodno vreme. Smeštaj u hotel (oko 17h). Odmor. Noćenje.  
 
3. DAN                   RIM
Doručak. Transfer do centra Rima i tročasovna pešačka tura po centru Rima sa obilaskom: trg Navona sa fontanom „4 reke“, Panteon – hram svih bogova, fontana di Trevi, ekskluzivna Via Kondoti, Španski trg sa čuvenim stepenicama... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21.00h. Noćenje.
 
4. DAN                   RIM – VATIKAN - ...
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka gradu. Slobodan dan za individualne aktivnosti.  Za zainteresovane, realizacija fakultativnog izleta posete Vatikanskom Muzeju i Sikstinskoj kapeli u realizaciji lokalnog vodiča. Po završetku razgledanja ostatak dana slobodan za individualne posete i aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 19h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske...
 
5. DAN   (nedelja, 11. Maj)               Dolazak u Šid/Novi Sad/Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja
 
CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 185 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 65 €
USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNI CREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE.
-Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
-Odloženo- na ime prijave plaća se 30% u dinarskoj protivrednosti. Ostatak se može platiti zaključno sa 20.08.2014. uz deponovanje čekova za rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja.
-Administrativnom zabranom uz uvećanje od 2% mesečno za rate koje dospevaju po povratku sa puta – zaključno sa 20.08.2014.
-Platnim karticama ili revolving karticama (mogućnost odloženog plaćanja).
-Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 mesečnih rata.
U sve navedene cene iz cenovnika, uračunat je PDV od 20%.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
Prevoz autobusom turističke kategorije po programu (a/c, audio i video oprema, DvD) sa svim putnim troškovima prevoza
   2 noćenja sa doručkom u regiji grada Rima u hotelu sa 3***
   Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
• Usluge turističkog vodiča iz Srbije i panoramsko razgledanje Rima po programu na srpskom jeziku
• Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
     Troškove međunarodnog  putničkog zdravstvenog osiguranja (može se pribaviti u agenciji po ceni od 6 € u din.protiv.)
     Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
     Fakultativni program:
- Vatikan sa Vatikanskim muzejima – 35 € (ulaznica, obilazak sa vodičem i slušalicama)
      Sve druge nepomenute usluge i individualne troškove
      Obaveznu turističku taksu koja u Rimu za hotele sa 3* iznosi 2€ po osobi i noćenju (4 € ukupno za oba noćenja) – taksa se plaća isključivo na recepciji hotela prilikom prijave u hotel!
 
 
 
OPIS HOTELA:
 Smeštaj će biti u navedenom hotelu ili nekom sličnom u regiji grada Rima.
 
PARK HOTEL RESIDENCE „BLANC ET NOIR“*** (www.parkhotelblancetnoir.com) ili sličan
Hotel se nalazi u regiji grada Rima, jugozapadno od centra grada i u blizini EUR distrikta grada Rima. Sa centrom grada hotel je povezan bus linijom 31 koja vodi do metro stanice Magliana (Metro linija B) i dalje metroom do Koloseuma (cca 20 minuta vožnje bus+metro). Hotel sadrži glavnu zgradu i nekoliko depadansa (Casa Vacanze) sa apartmanima. Kompleks se prostire na 10.000 m² i okružen je prelepim parkom sa bujnom vegetacijom. Smeštaj je obezbeđen u 1/2 ili 1/2+1 sobama ili apartmanima. Sve sobe/apartmani sadrže kupatilo sa tuš-WC, centralni aklimatizacioni sistem (grejanje/hlađenje), TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje u salonu u glavnom objektu do kojeg se stiže lakom šetnjom. Doručak je „buffet“, slatko-slani, tradicionalno slab kako je to i običaj u Italiji. Uz doručak gostima su na raspolaganju i napici (čaj, kafa, sokovi).
 
SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs
 
 
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.
ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja
(redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
 
Organizator putovanja Fantast Tourist d.o.o.,Jevrejska 8,Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisane polise osiguranja br 653156000 i br. 300036342 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
 
 
Cenovnik br 1  od 26.12.2013.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE PROLECNIH ARANŽMANA 2014 (odluka broj 1026/2014):
  • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
  • Ostatak u ratama do 20 AVGUSTA 2014. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE
NAPOMENE:
·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju

Rezerviši Aranžman

 Rezerviši Online!


Online - Avio Karte