Fantast… Dvorac čudesne lepote, osakaćen mržnjom, nastao je iz ljubavi. Na imanju od preko 2.600 jutara zemlje, dvorac je građen po inspiraciji samog vlasnika, uvaženog i bogatog veleposednika Bogdana Dunđerskog. U njegovoj arhitekturi, njegovim temeljima, ležala je želja da bude lepotom dostojan dom onoj kojoj je namenjen. Ali, da sve ne bi bilo poput slatkorečive bajke, ona "kojoj je dvorac namenjen", Mara Binjaški bila je žena vlastodrščevog kovača. U nedovoljno verodostojnim prepričavanjima sa kolena na koleno I generacije na generaciju, čini se da je Bogdan ljubavni bol nesrećnom mužu nadokanadio sa 21 jutrom plodne zemlje I nešto novca. Marom se nije ženio, ali je bila njegova družbenica sve do smrti. Crkva kraj dvora s mukom je spašena od uništavanja komunističkih hordi 1944. godine. Možda upravo zato što je njene ikone, ukupno 63, oslikao veliki srpski slikar Uroš Predić, bliski Bogdanov prijatelj. Mara je I nanjima ostala da traje. Na ikoni Bogorodice njen je lik. Bogdan je po svojoj želji sahranjen u svojoj crkvi.
U Fantastu svakako treba videti čuvenu ergelu koju je osnovao sam Bogdan Dunđerski I upravo po najslavnijem konju te ergele zamak je i dobio ime. Zatim, treba obavezno videti pomenutu crkvu/kapelu Bogdana Dunđerskog sa sjajnim ikonostasom Uroša Predića; prelepe vrtove oko zamka, bazen olimpijskih dimenzija (nažalost bez vode!), malu farmu nojeva, Kaštel - mali zamak. Fantast je pravo mesto za relaksaciju i uživanje… Do zamka se veoma lako stiže iz pravca Beograda preko Zrenjanina ili Novog Sada (oko 130 km), i iz pravca Novog Sada preko Bečeja (svega 65 km).
U okolini dvorca nalazi se grad Bečej (14 km) sa lepim urbanim prostorima I ambijentima. U Bečeju treba videti tzv. Trg Pogača na kojem je smeštena Rimokatolička i Pravoslavna crkva, kao i kuća u kojoj je jedno vreme živeo veliki francuski arhitekta Gustav Ajfel. U Bečeju svakako treba posetiti I restoran "Don Quihotte" smešten u staroj vetrenjači. Nedaleko od dvorca nalazi se i Zobnatica (oko 30 km) sa svojom čuvenom ergelom.
CENE SMEŠTAJA PO OSOBI I JEDNOM NOĆENJU:
 
OBJEKAT
SMEŠTAJ
TIP SOBE
NOĆENJE SA DORUČKOM PO OSOBI
 
 
 
DVORAC
 
 
APARTMAN 1
1/1
9.500
1/2
5.100
1/3
3.750
 
APARTMAN 2
1/1
7.800
1/2
4.100
1/3
3.100
KAŠTEL I DEPADANS
 
 
SOBA
1/1
3.700
1/2
3.100
 
OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „FANTAST“*** - Hotel raspolaže sa 55 ležaja. Na raspolaganju su restoran za ručavanje, letnja terasa, aperitiv bar i kongresna dvorana. Sobe su sa telefonom, kupatilom i centralnim grejanjem. Sobe u dvorcu poseduju i TV.
 
DOPLATE:
Boravišna taksa i osiguranje (plaćaju se u agenciji): 70,oo dinara dnevno po osobi.
Doplata za ručak/večeru iznosi 600 din po osobi (obrok-meni)
POPUSTI:
Deca do 2 godine borave besplatno, ukoliko nemaju sopstveni ležaj
Deca 2-12 godinau sopstvenom ležaju ostvaruju popust 30%
 
CENA OBUHVATA:
1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u hotelu Fantast
Troškove rezervacije
CENA NE OBUHVATA:
Boravišnu taksu
Ostale nepomenute usluge
 
PREDLAŽEMO FAKULTATIVNE OBILASKE OKOLINE
U blizini dvorca nalazi se grad Bečej (14 km) sa lepim urbanim prostorima i ambijentima. U Bečeju treba videti tzv. Trg Pogača na kojem je smeštena Rimokatolička i Pravoslavna crkva, kao i kuća u kojoj je jedno vreme živeo veliki francuski arhitekta Gustav Ajfel. U Bečeju svakako treba posetiti I restoran „Don Quihotte“ smešten u staroj vetrenjači. Nedaleko od dvorca nalazi se i Zobnatica (oko 30 km) sa svojom čuvenom ergelom.

Online - Avio Karte

  NOVI SAD - AERODROM - NOVI SAD  

SAMO ZA PUTNIKE FANTAST TOURIST-a
*Povratni transfer uz uplaćen aranzman kosta samo 20 eura!